Uğur Demirok: Bizleri olumsuz etkileyecek
Konyaspor'un savunma oyuncularından Uğur Demirok, 'Sezon başı ve devre arası birer hazırlık kampı geçirdik. Şimdi bir hazırlık kampı geçirmek zorunda kalacağız. Vücuda yük bindi. Açıkçası bu durum tedirginlik veriyor' diye konuştu
İTTİFAK Holding Konyaspor’un tecrübeli stoperi Uğur Demirok, lige verilen aranın futbolcuları olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Sezon başındaki gibi hazırlık kampı geçireceğiz. Tedirginlik veriyor açıkçası bu durum” dedi. Uğur Demirok, yayıncı kuruluşa bağlanarak gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Tüm dünyanın ciddi ve zor bir süreç yaşadığını belirten Demirok, “Çok değişik bir süreç. Bizim için futbolu özleyerek geçiyor. Futbolsuz hayat biraz sıkıcı ama her şeyden önemli olan sağlık. Evimizde çocuklarımızla vakit geçirmeye çalışıyoruz, bireysel antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Çocuğum süper kahramanları seviyor. Oyun oynuyoruz. Kağıttan timsah yapıp üfleyerek hareket ettirmeye çalışan bir oyunu öğrendim. Bu şekilde geçiyor günler” dedi.
LİGİN kalan dönemiyle ilgili de görüşlerini açıklayan 32 yaşındaki Uğur Demirok, “Ligin ne zaman başlayacağına dair bir belirsizlik var. Sezon başı ve devre arası birer hazırlık kampı geçirdik. Şimdi tekrardan bir hazırlık kampı geçirmek zorunda kalacağız. Vücuda yük bindi. Son 8 hafta kaldı ve yeniden kamp ortamı olacak. Tedirginlik veriyor açıkçası bu durum. Bu yüklemeyi hangi seviyede tutacağımızı düşünüyoruz. Maçlara da yansıyacaktır bu. Bunu en aza indirgemeye çalışacağız” diye konuştu. Tam olarak hazır olmaları için yaklaşık bir aya ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekleyen Uğur Demirok, açıklamasını şöyle tamamladı.
“EVDE, vücudunun bireysel korumasını yapabilirsin en fazla. Futbol; sprinte, sıçramaya, kuvvete dayalı bir spor. Onun için bize alan gerekiyor. Bu sporda nabız üst düzey. Bunun için endişeliyiz. Sahada olmalıyız. Evde istediğin kadar antrenman yapsan da sahadaki performansı yakalamamız bir ayı bulacak. 20 günlük bir kamp süreci, ondan sonra zaten maç haftası gibi rutine dönülen antrenmanlar. Bu da bir hafta süreceği için, 30-35 günlük bir hazırlık dönemi olması gerektiğini düşünüyorum. Sezon başı kampı gibi oldu. Süre uzuyor, gittikçe de uzayacak gibi gözüküyor. Verilen kararlara uymak zorundayız. Hayatımızda ilk kez oluyor. İnşallah da son olur. Bu durumlardan ders alarak hayatımızın kıymetini bilmeliyiz. Bu 2 haftalık süreç önemli. En önemlisi de bütün sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum”. *SPOR SERVİSİ