Konya
°C
Yeni Meram
08.08.2022 15:33

TYB 45. kuruluş yılını kutluyor

Farklı kesimlerden 14 yazarın bir araya gelmesiyle 7 Ağustos 1978’de kurulan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılını kutluyor. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yazılı bir açıklama yaparak, “Öncelikle, başta kurucu ve şeref başkanımız, bu kutlu davaya ilk günkü heyecanı ile hâlâ omuz veren değerli ağabeyimiz, D. Mehmet Doğan başta olmak üzere; geçmişte sorumluluk üstlenmiş tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

A+
A-
08.08.2022 15:33
08.08.2022 15:36
0
2196
ABONE OL

Kültürün, sanatın ve edebiyatın bir toplumun manevi cephesinin güçlendirilmesindeki rolünü bilerek çalışmalarını yürüttüklerin belirten Arıcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


ARICAN: HİÇ BİR YILIMIZI HEBA ETMEDİK


“Yüzyıllar boyunca milletimize kimlik ve aidiyet kazandıran kültürümüz, sanatımız, dilimiz, edebiyatımızla ilgili yaşatıcı faaliyetler yaparak, bu mirası bize bırakan geçmiş büyüklerimiz ve yaşayan değerlerimizi korumak, gündemde tutmak sorumluluğunu üstlendik. Bu anlayış ve niyetle; kadim medeniyet mirasımızın ihyası ve günümüz imkânlarıyla daha güçlü şekilde yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla, 45 yılın hiçbir yılını hiçbir ayını heba etmeden; kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı, değerlerimizi, düşünce hayatımızı zenginleştirmek için çaba gösterdik. Bütün çalışmalarımızda, faaliyetlerimizde sürekliliği gözettik. Sıradanlığa düşmeden ufuk açıcı, örnek teşkil eden faaliyetler yaptık. Türkiye’nin kültür ve sanat alanının tanziminde sağduyuyu, zevki selimi temsil ettik.”


KÖSEOĞLU: TARİHE KAYIT DÜŞÜYORUZ


TYB’nin kutlu yürüyüşüne 1994 yılında katılan Konya Şubesi de genel merkezle aynı heyecanı taşıyor. TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ilk günkü heyecanı asla zayi etmediklerini belirterek “Temsil ettiğimiz kurumun değerlerine sadık kalarak, kültüre hizmet etmek adına, yılın her günü mesai yapıyor, her hafta düzenlediğimiz müstesna programlarla tarihe kayıt düşüyoruz. Bu vesile ile, Birliğimizin 45. kuruluş yıl dönümünde, başta Şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ağabey olmak üzere bütün yol arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyor, vefat edenleri hayırla yad ediyoruz” dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.