Konya
°C
Yeni Meram
30.07.2021 13:29

Konya Valiliğinden son dakika yangın kararı! Yaz sonuna kadar yasaklandı

Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla sarsılıyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangınların 57'sini kontrol altına aldıklarını bildirdi. Yangınlarda şu ana kadar 4 kişi yaşamını yitirirken, 138 kişi de yaralandı. Türkiye’nin dört bir yanından yangın haberleri gelirken İstanbul, İzmir, Çanakkale, Kocaeli ve Gaziantep'inde aralarında bulunduğu çok sayıda ilde ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı. Konya Valiliği de Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu'nun aldığı aldığı son dakika kararı ile 30 Eylül 2021 tarihine kadar kentte ormanlara giriş çıkışları yasakladı.

A+
A-
30.07.2021 13:29
30.07.2021 16:49
0
3509
ABONE OL

Arka arkaya Türkiye'nin birçok ilinde çok sayıda yangın çıktı. Yangınların 57'si kontrol alınırken başta en büyük hasarın yaşandığı Manavgat ve Mersin Aydıncık olmak üzere çok sayıda noktada alevlerle mücadele çalışmaları devam ediyor.

Yaşanan yangın olaylarının ardından tüm illerde tedbirler en üst seviyeye getirildi. İzmir, Çanakkale, Gaziantep, Balıkesir, Kocaeli ve İstanbul  gibi çok sayıda ilde ormana giriş çıkışlar yasaklandı.

KONYA'DA YAZ SONUNA KADAR ORMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK

Konya Valiliği de son dakika açıklaması ile kentte yarından itibaren(31.07.2021), 30. 9.2021 tarihine kadar kent ormanı, mesire yerleri dışındaki tüm ormanlık alanlara girişlerle her türlü piknik organizasyonunun yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre,

Ormandaki sürü sahipleri, taş ocağı, madencilik faaliyeti ile uğraşanlar,

Ormancılık faaliyetlerinde çalışanlar,

Kamu kurum ve kuruluşlarının ormanlık alan içerisindeki şantiyelerde çalışanlar yasaktan muaf tutuldu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.