• Haberler
  • Dünya
  • Trump 'Türk Lirası düşüyor' dedi vergileri yükseltti

Trump 'Türk Lirası düşüyor' dedi vergileri yükseltti

ABD Türkiye'den çelik ve alüminyum tarifelerini yüzde 20 çelik tarifesini ise yüzde 50 artırdı. Vergiler ikiye katlandı.

Trump 'Türk Lirası düşüyor' dedi vergileri yükseltti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Türkiye'den çelik ve alüminyum tarifelerini yüzde 20 çelik tarifesini ise yüzde 50 artırdı. Vergiler ikiye katlandı.

ABD korumacı ekonomi politikaları kapsamında alimünyum ve çelik vergilerini yükseltmişti. Trump bugün attığı bir tweet’te Türkiye’ye uygulanacak vergileri diğer ülkelere göre iki katına çıkardığını açıkladı.

Trump şu sözleri kullandı: Türkiye’ye çelik ve alüminyum vergilerini az önce iki katına çıkaran kararı imzaladım. Türk Lirası güçlü dolarımız karşısında düşüyor. Aliminyum vergisi yüzde 20, çelik vergisi yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu kez iyi değil.

I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)

10 Ağustos 2018

Bakmadan Geçme