Takım sayısı 18'e düşecek
TFF Başkanı Nihat Özdemir gündeme dair açıklamalarda bulunarak, 'Süper Lig'i yeniden 18 takımla oynatmayı planlıyoruz' dedi. Nihat Özdemir ayrıca Ağustos ayında başlayacak liglere kademeli olarak seyirci alacaklarını da belirtti
TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşa açıklamalar yaparak gündemi değerlendirdi. Özdemir açıklamalarında ön plana çıkan konuda ligdeki takım sayısına değinerek, “Süper Lig’i yeniden 18 takımla oynatmayı planlıyoruz” dedi. Ağustos ayında kademeli olarak tribünlere seyirci alacaklarını da ifade eden Özdemir açıklamasında şu konulara değindi. “Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig'den 4'er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanmasını planlıyoruz. Bu sene lig 20 takımla oynanacak. 20 takımlı lig zorlu. 38 hafta olacak, 3 maç haftası hafta içinde olacak. 18 takım ideal. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz. Çalışmalarını yapıyoruz”.
“AĞUSTOS ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Deplasman bölümüne de belirli oranda seyirci alacağız. Eleştirilmemek mümkün değil, bizim aldığımız her karar Türkiye'deki futbol için. Herkese eşit mesafede olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince adaletli karar almaya çalışıyoruz. Zorlu bir yıl geride kaldı. 8.5 ayda ara vermeden 42 maç haftası oynadık. En önemli etken, geçen yıl küme düşmeyi kaldırdığımız için sezonu 21 takımla oynadık. Kulüpler Birliği'nden böyle bir talep geldi. Biz bunu çok düşünmüştük. Kulüplere hak vererek, tüm liglerden düşmeyi kaldırdık”.
“ZOR sene oldu. Bu ligi 'Yapamazlar' demelerine rağmen biz ve kulüplerimiz birbirimize destek olduk, sezon bitti. 24-25-26 yıldır böyle bir lig yaşanmadı. Her zaman son haftalara 2 takım yarışarak girerdi. 3 takım eşit şansla son haftalara girdiler. Son 3 haftadaki maçları aynı gün, aynı saatte başladık. Allah'a şükür, hiçbir futbolcumuz ve teknik direktörümüz ağır şekilde kovid hastalığı yaşamadı. Ömer Taşer'e bu protokolden ötürü teşekkür ediyorum. Maalesef birkaç takım yöneticimiz, bu şekilde kovidden can kaybına uğradık. Onlara da Allahtan rahmet diliyorum”.
“VAR ile ilgili sözler, dedikodudan öteye gidemiyor. TFF olarak 1. Lig Kulüpler Birliği'yle 2 ayda bir toplandık. En acil istekleri, 'Ne olur VAR'ı bize de getirin' dediler. Bunu 2021/22 için istedik ama stadyumların teknik kapasiteleri yeterli değil. 2022/23'te yapacağız. Play-off’larda uyguluyoruz. Samsunspor Başkanı, Altınordu-Samsunspor maçı nedeniyle teşekkür etti. Maçı Altınordu kazandı. Penaltı vardı, kırmızı kart vardı. Kaybetmesine rağmen Samsunspor Başkanı teşekkür etti. Ben bunu istiyorum. VAR sistemi her yıl ileriye gidiyor. Hep beraber, yalnızca Süper Lig değil 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, amatörler, kadın milli takımlar, e-takımlar, ampute takımlar olarak hep birlikte götürmek zorundayız. Canımız ve gücümüz yettiği kadar bu görevi yürütmeye çalışacağız”. *HAKAN MARKUPÇU
Bakmadan Geçme