Konya
°C
Yeni Meram
22.05.2024 10:05

Şırnak'taki kuyumcunun dolandırılan 180 bin lirasını, Adana'daki taksicinin 'şüphesi' kurtardı

ŞIRNAK'taki kuyumcu S.İ.'yi 180 bin lira dolandıran şüpheli, parayı Adana'da ulaşım için anlaştıkları taksi durağı sahibi Murat Polat'ın (45) hesabına göndertti. Polat, 4 bin lira teklif vermesine rağmen hesabına gelen yüksek meblağdan şüphelenip, parayla ihbarda bulunarak emniyete gitti. Polisle birlikte bankaya giden Polat, parayı sahibi S.İ.'nin hesabına gönderdi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

A+
A-
22.05.2024 10:05
22.05.2024 10:06
0
277
ABONE OL

Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi'nde taksi durağı sahibi Murat Polat, telefonunda kendini eczane olarak tanıtıp, Mersin Şehir Hastanesi'ne gitmek istediğini söyleyen kişiye 4 bin liraya götürülebileceğini söyledi. Teklifi kabul etmeyen müşteri, Polat'ın banka hesabına 180 bin lira gönderdi. Müşteriye yüksek meblağın nedenini soran Polat, “Bizim bir işimiz çıktı. Sen Mersin'e git, aracına ilaç yükleyecekler. Paranın 176 bin lirasını göndereceğim banka hesabına aktar. İlaçları da Adana'ya getir” cevabını aldı. Durumdan şüphelenen Polat, 180 bin lirayı çektikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ihbarda bulundu.

KUYUMCUYU HAKİM OLARAK TANITARAK DOLANDIRMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giden Polat, dolandırıcılıkta 'hesapçı' olarak dağıtılır. Konuyla ilgili çalışmayı başlatan polis, paranın Şırnak'ın Cizre ilçesindeki kuyumcu S.İ. tarafından gönderilmesi saptadı. Araştırmasını derinleştiren ekipler, S.İ.'yi telefonlara arayarak, kendini Şırnak Adliyesi'nde hakim olarak tanıyan kişi, “Annem kaldırıldı, acil paraya ihtiyacım var. Parayı hesabıma gönderme, evdeki altınları bir kişiyle size ulaştıracağım” diyerek dolandırıldığını belirledi.

PARAYI GÖNDERMESİ İÇİN TEHDİT DE ETMİŞ

Taksicilerin, zaman zaman bu tür dolandırıcılık olaylarında mağdur olduğunu belirten Murat Polat, “Bizden hesap numarası istedi; 2 saat sonra yüklü miktarda para yattı. Arayıp, sorduğumuzda ise kaydımızı çekmemizi ve başka bir varlığımızı aktarmamızı söyledi. Ben de bu olaydan şüphelendim. Bu sırada aranıyor, paranın bir an önce yatırılması isteyip, suç duyurusunda tehdit edeceklerini belirtmişti. Hemen emniyete gelince ihbarda bulundum. Paranın sahibi asıl Şırnak'ta bir kuyumcuymuş. Bizi de dolandırıcılığa ortak etmek isteyenler” dedi.

MESLEKTAŞLARINI 'DOLANDIRICILIK' KONUSUNDA UYARDI

Meslektaşlarını dolandırıcılık konusunda uyaran Polat, “Sık sık cep telefonlarımıza 'dolandırıcılık' konusunda uyarı mesajları verilecek. Zaten polislerimiz de bu kesintilerden kurtulmamamız için bizi ziyaret edip bilgilendirme çalışmaları yapıyorlar. Bir başka insanın daha canının yanmasını istemeyiz. Meslektaşlarıma bu tip miktarının doğrudan polise ulaşmasını, başkasının hesabına kesinlikle para göndermemesini tavsiye ederim” dedi.

Polis ekipleri, Polat ile birlikte banka şubesine giderek, dolandırılan 180 bin lirayı kuyumcu S.İ.'nin hesabına gönderdi. Şırnak polisi ise dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlatıldı. (DHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.