Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Siber dolandırıcılar iş başında! Sakın bu mesaja tıklamayın! Banka hesaplarını boşaltıyorlar

Pandemi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar siber saldırganların yeni hedefi oldu. Kişilere kısa mesajla " Devlet 1.100 TL para veriyor" mesajı gönderen saldırganlar, bu yolla banka hesaplarını boşaltıyor.

Siber dolandırıcılar bu kez pandemiyi fırsata çevirmek için işe koyuldu.

Ekonomik sıkıntı ve dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, siber suçlular kişilerin ihtiyaçlarından faydalanarak yeni yöntem geliştirdi.

Dolandırıcların oltalama süreci ise genellikle şöyle işliyor:
Vatandaşların SMS kutularına “Devlet, pandemi nedeniyle tüm vatandaşlara 1.100 TL ödeme yapıyor. Başvurmak için tıkla” gibi kandırmaya yönelik mesajlar geliyor. Kişiler mesajın ekindeki linke tıklayınca truva atı sisteme giriyor.

Dolandırıcıların, devlet tarafından salgın nedeniyle geri ödemesiz 1.100 TL destek verildiği yönünde mesajı daha önceki dolandırıcılık yöntemlerinden farklı bir özellik taşıyor. Bu uygulama daha önce yaşanan telefon dolandırıcılıklarından farklı olarak telefon rehberini ele geçiriyor. Dolandırıcılık mesajı kişinin rehberdeki herkese o kişinin telefonundan gönderiliyor.

“BU MESAJLARA AMAN TIKLAMAYIN”

Yakınlarından mesaj geldiğini düşünen vatandaşlar da, tereddüt etmeden mesajdaki internet sitesine tıklayarak dolandırıcıların ağına düşüyor. E-devlet sitesinin sahte bir kopyasına yönlendiren internet sitesi daha sonra kişilerin kredi kartı bilgilerini ele geçirerek hesaplarını boşaltıyor.

Son günlerde kişisel verilerin çalındığına ilişkin şikayetlerle birlikte oltalama saldırılarında da artış yaşandı. Yeni Meram’ın edindiği bilgilere göre,  emniyete mesaj yoluyla siber dolandırıcılığa maruz kaldığını söyleyen çok sayıda vatandaş başvurdu.

 

Özge KARAYILAN

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sarıkeçili Yörükleri’nin zorlu göçü devam ediyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.