Konya
°C
Yeni Meram
20.09.2021 16:17

Çiftçilerden aday olmayacağını açıklayan Başkan Recep Konuk’a çağrı

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Başkanı, 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’un görevi bırakacağına yönelik kararını açıklamasının ardından çiftçiler Başkan Konuk’u vazgeçirmek üzere Konya Şeker Fabrikası'nda toplandı ve göreve geri çağırdı

A+
A-
20.09.2021 16:17
20.09.2021 16:39
0
2964
ABONE OL

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Başkanı, 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 69. PANKOBİRLİK Olağan Genel Kurulunda 22 yıl boyunca yürüttüğü genel başkanlık görevini bırakacağını açıklamıştı.

Başkan Konuk’un kararını açıklamasının ardından çiftçiler ve vatandaşlar Konuk'u bu kararından vazgeçirmek üzere Konya Şeker Fabrikası’nda toplanarak eylem yaptı. Konya Şeker Fabrikası bahçesinde çıkarak daha sonra Anadolu Birlik Holding A.Ş'nin önüne gelen çiftçiler “Sensiz olmaz Başkanım” sloganları attı. Çiftçiler adına konuşmalarını gerçekleştiren sektör temsilcileri ise, “Çiftçi bugün Recep Konuk için buradaysa Recep Konuk aday olmalı diyoruz. askerini bırakıp gemiyi terk eden bir komutan olamaz. Konuk Başkanımız bırakmak istese de biz buna müsaade etmeyeceğiz. Son dönemde elde edilen kazanımların heba olmaması adına Recep Konuk en az 1 dönem daha devam etmelidir” dedi.


“EKİP RUHU OLMADAN BU İŞLER YÜRÜMEZ”


Recep Konuk’un tekrardan aday olması gerektiğinin altını çizen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, “Çiftçi bugün Recep Konuk için buradaysa Recep Konuk aday olmalı diyorum. 45 tane fabrika yapıldı. Bu fabrikalarda yaklaşık 16 bin kişi evine ekmek götürüyor. Eğer işi bilmeyen insanlar buraya gelirse hem çiftçimiz hem de esnafımız büyük yara alacaktır. Biz Ziraat Odaları Birliği olarak çiftçi ne derse onun yanındayız. Eğer Recep Konuk aday olmaz ise burayı yönetecek başka kimse olmaz. Ekip ruhu olmadan bu işler yürümez” dedi.


“ÇİFTÇİNİN GÜCÜNÜN ÜZERİNE BAŞKA BİR GÜÇ TANIMIYORUZ”


Başkan Recep Konuk’un görevini bırakmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Konya Ziraat Odaları Merkez Birliği Başkanı Murat Yağız sözlerine şu şekilde devam etti; “Sayın Recep Konuk Başkanımız askerini bırakıp gemiyi terk eden bir komutan olamaz. Konuk Başkanımız bırakmak istese de biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu Torku tesislerinin sadece marka değeri 1 Milyar dolardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Milletin Gücünün üzerine ben güç tanımam’ diyordu. Bizde şimdi diyoruz ki; ‘Çiftçinin gücünün üzerine başka bir güç tanımıyoruz.”


“RECEP KONUK BAŞKANIMIZIN BAŞARILARI ORTADADIR”


Konya Şeker’in gündeminin her zaman için birinci sırada çiftçi olduğunun altını çizen Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, “Recep Konuk önderliğinde bu kurum üreticisine, çalışanına, bölgesine, ülkesine ve vatanına sahip çıktı. Konya Şekerin gündeminin birinci sırasında her zaman çiftçi olmuştur. Recep Konuk Başkanımızın başarıları ortadadır. Kişiliği, liyakati, iş bitiriciliği ve en önemlisi güvenilir emin biri olması kamuoyunca biliniyor. Son dönemde elde edilen kazanımların heba olmaması adına Recep Konuk en az 1 dönem daha devam etmelidir. Konya Şekeri bir fabrikadan 45 tesise ulaştırmış, Konya’da Torku gibi bir gıda devi ortaya çıkarmıştır” diye konuştu.


“BURALARA KADAR GETİRMEK BİR MARİFETTİR”


Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ise konuşmalarını şu şekilde gerçekleştirdi; “Sayın Recep Konuk Başkanımız göreve geldikten sonra Konya Şeker Türkiye’nin ve hatta dünyanın markası olmuştur. Recep Konuk gelmeden önce Konya Şeker’de çalışan 600 yada 700 tane eleman vardı. Bugün bu rakam 16 binleri bulmuştur. Bunu yapmak bir marifettir. O yüzden buradaki 45 tesisin yürüyebilmesi için Başkan Konuk’un tekrardan aday olmasını istiyoruz.” Hüseyin MENEKŞE

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.