Sanıklara 36 yıl ceza

Geçtiğimiz yıl öldüresiye dövüldükten sonra Üçler Mezarlığı yanındaki boş bir araziye atılarak ölüme terk edilen G.G.'nin öldüğü davada tutuklu yargılanan üç sanığa toplam 36 yıl hapis cezası verildi

Sanıklara 36 yıl ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl öldüresiye dövüldükten sonra Üçler Mezarlığı yanındaki boş bir araziye atılarak ölüme terk edilen G.G.’nin öldüğü davada tutuklu yargılanan üç sanığa toplam 36 yıl hapis cezası verildi

GEÇEN sene merkez Karatay ilçesi Çimenlik Mahallesi Üçler Mezarlığı yanındaki boş bir arazide meydana gelen olayda öldüresiye dövülüp mezarlık yanında boş bir arsaya atılan G. G. (60), Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Tedavi altına alındıktan yaklaşık 10 gün sonra ise G. G., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri, G. G.’yi dövüp olay yerinden kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatmıştı. Olayla ilgili İ.A.( 42), yeğeni M.A.(22) ve eniştesi Y.T.(39), tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. G.G’nin öldüğü davada tutuklu yargılanan üç sanığa ceza yağdı. Konya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar İ.A., M.A., ve Y.T., ‘kasten öldürme’ suçundan toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FUHUŞ PAZARLIĞI YAPERKEN TARTIŞTIĞI İÇİN DARP EDİLMİŞ

İddialara göre geçen sene İ.A.’nın gayri resmi eşi olan ve hayat kadınlığı yaparak geçimini sağlayan M.Ö.(26) isimli şahıs Karatay Belediyesi civarında müşteri beklerken G. G. geldi. Fuhuş pazarlığı yapan M.Ö ile G.G pazarlık konusunda anlaşamayınca aralarında tartışma çıktı. Bu sırada M.Ö. isimli kadının gayri resmi eşi olan İ.A. ile birlikte yeğeni M.A. ve eniştesi Y.T., araçlarıyla olay yerine geldi. M.Ö. ile G.G’nin tartıştığını gören İ.A., ve yeğeni M.A., G.G’nin yanında gelerek şahısla tartışmaya başladı. Daha sonra İ.A.’nın G.G’ye kafa ile vurması üzerine G.G., yere düşerek kafasını sert zemine vurdu. G.G.’nin yerde hareketsiz yattığını gören İ.A., yeğeni M.A., ve eniştesi Y.T. ile birlikte G.G. isimli şahsı araca bindirerek, Üçler Mezarlığı civarındaki boş bir araziye götürdü. Üçler Mezarlığı civarındaki boş bir araziye götürülürken hayatta olduğu belirlenen G.G., araçtan indirildikten sonra da İ.A., tarafından dövülmeye devam edildi. Daha sonra İ.A., M.A. ve Y.T.,’nin olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

SUÇLARINI KABUL ETMEMİŞLERDİ

Tutuklu sanık İ.A., mahkemenin ilk celsesinde sorgu ve savunmasında şu ifadelere yer vermişti: “Ölen maktul G.G.’yi hiçbir şekilde tanımıyorum. Kimseyi öldürmüş değilim. M.Ö., benim daha önceden gayri resmi eşimdi. M.Ö.’yü olaydan önceki 10 gün içinde bir iki sefer eski garaj civarında gördüm. Kendisinin hayat kadınlığı yaptığı söylendi. Görmek maksadıyla çalıştığı yere gittim. ‘Bu işleri bırak, ben sana bakarım’ dedim ama beni dinlemedi ve bana dönmedi. Hiçbir şekilde suçlamayı kabul etmiyorum.” Sanık M.A. ise, “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Ben iddia olunduğu gibi maktulu amcam İ.A.’nın öldürmesine yardım etmiş değilim. Maktulün öldüğü gün amcamı gördüğümü hatırlamıyorum” demişti. Diğer sanık Y.T. de, “Üzerime atılı suçu hiçbir şekilde işlemiş değilim. Suçsuzum” dedi.

Konya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar İ.A., M.A., ve Y.T., Konya E Tipi Kapalı Cezaevinden getirilerek hazır bulundu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu ‘kasten öldürme’ suçundan üç sanığa toplam 36 yıl hapis cezası verdi.

Kader EŞİYOK

Bakmadan Geçme