Proje kapsamında, dünya fındık üretiminde lider konumda bulunan ülkemizde, fındık yağının üretimi sırasında ortaya çıkan ve genellikle atık olarak değerlendirilen fındık küspesinin, çevreye duyarlı yöntemlerle yeniden ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Bu atıklar, yenilikçi biyoteknolojik yaklaşımlar sayesinde bağırsak sağlığını destekleyici, katma değerli ürünlere dönüştürülecek. Projede Necmettin Erbakan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seda Tunçil, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Faruk Çelik, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enes Dertli, Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Bulut ve Eriş Gıda San. ve. Tic. Şti’den Dr. Hakan Başdoğan ve Recep Kara araştırmacı olarak yer alacak.

Uluslararası iş birliğiyle yürütülecek olan proje hem sürdürülebilir üretime katkı sağlamayı hem de gıda atıklarının değerlendirilmesi konusunda örnek bir model oluşturmayı amaçlıyor. Elde edilecek çıktılarla, çevre dostu teknolojilerin gıda sanayisinde kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’daki feci kaza kameraya yansıdı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
138505 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
135394 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
118566 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
116892 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
114528 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69282 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.