Konya
°C
Yeni Meram
26.05.2024 21:21

Trabzonspor kurtardı, Konyaspor ligde kaldı!

Konyaspor sezonun son maçında evinde Galatasaray’a 3-1 yenilmesine karşın, Trabzonspor’un 2-1 mağlup duruma düştüğü maçta Ankaragücü’nü 4-2 yenmesiyle ligde kaldı. Anadolu Kartalı ölüp ölüp dirildiği sezonu 41 puanla 16. sırada tamamladı

A+
A-
26.05.2024 21:21
26.05.2024 21:55
1
2721
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor, sezonun son haftasında düşmeme adına kendi göbek bağını keseme de Ankaragücü’nün yenilmesiyle ligde kalmayı başardı. Anadolu Kartalı, ligin son haftasında sahasında karşılaştığı Galatasaray karşısında alacağı 1 puanla ligde kalmayı garantileyecek olmasına karşın istenilen futbolu sergileyemedi ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Yeşil-beyazlıların imdadına ise Trabzonspor yetişti. Maçın son 10 dakikalık bölümünde artık kendi maçını unutan ve Trabzon’daki maça kilitlenen yeşil-beyazlılar, buradan gelen gol haberleriyle adeta hayata döndü. Sezonu üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor, son 5 dakikasına 2-1 mağlup girdiği maçın 87. dakikasında 2-2’yi yakalarken, 90’da üçüncü ve 90+7’de de dördüncü golü bularak sahadan 4-2 galip ayrıldı ve bu sonuçla Konyaspor’u sevindirirken, Ankaragücü’nü üzdü.

KONYASPOR sonuç olarak ölüp ölüp dirildiği ve birçok sıkıntılar yaşadığı sezonda ligde kalmayı başarırken, puan cetvelinde 41 puanla 16. sırada ligi tamamladı. Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun son hafta heyecanı yaşandı. Tüm Türkiye’nin gözünü çevirdiği TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray maçı nefesler kesen bir mücadeleye sahne oldu. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan mücadele coşkulu bir atmosferde oynandı. Konyaspor’da Ali Çamdalı kadroyu bozmadı. Yeşil-beyazlı ekip, son oynadığı Kayserispor maçı 11'inde değişikliğe gitmedi. Anadolu Kartalı maça; Slowik, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Ethemi, Nzonzi, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün, Ndao ve Cikalleshi 11 ile sahaya çıktı.

KRİTİK mücadeleye konuk takım daha coşkulu ve istekli başlayan taraftı. 8. dakikada Abdülkerim’in kafa vuruşu direkten döndü. Tempoyu düşüremeyen Anadolu Kartalı, rakibine ilk devrede karşılık vermekte zorlandı. İstanbul ekibi, 29’da golü buldu. Köhn'ün sol kanattan yaptığı ortada Icardi, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk devresini konuk takım, 1-0 önde tamamladı. İlk yarıda oyun sahaya atılan konfetiler yüzünden sık sık durdu. Öte yandan Konyaspor, diğer sonuçlara göre soyunma odasına küme düşen dördüncü takım olarak girdi. Mücadelenin ikinci devresinde Konyaspor’da Hadebe çıktı, Damjanovic oyuna girdi. İkinci yarının hemen başında Konyaspor, Cikalleshi’nin kafa vuruşuyla beraberliğe yaklaştı. Sarı-kırmızılı ekip, iki dakika içinde maçı kopardı.

İSTANBUL ekibi, 51. dakikada Icardi, 53. dakikada ise Berkan Kutlu’nun golleriyle bir anda skoru 3-0’a getirdi. Farkın açılmasının ardından stadyumda büyük şok etkisi yaşandı. Bu dakikalarda Trabzonspor’un Visca ile bulduğu beraberlik golünün ardından bir anda coşku arttı ve büyük sevinç yaşandı. Teknik Direktör Ali Çamdalı da oyuna hamleler yaparak Moreno ve Muhammet Demir’i oyuna aldı. Maçın farka gitmesinin ardından oyunda tempo da düştü. Teknik heyet ve taraftarlar, artık Trabzonspor-Ankaragücü maçını takip etmeye başladı. Ancak Ankaragücü’nün attığı ikinci golün ardından stadyumda yeniden soğuk duş etkisi yaşandı. Temsilcimiz 77. dakikada Louka Prip’in attığı golle umutlandı ancak devamı gelmedi. Konyaspor-Galatasaray maçında başka gol olmadı. Ancak Trabzonspor’un 87, 90+1 ve 90+7’de Enis Destan ile goller bulmasının ardından stadyumdaki sessizlik yenihi sevince bıraktı. Mücadelenin ardından Galatasaray’da şampiyonluk, Konyaspor’da ise ligde kalma sevinci yaşandı. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Osman karaca
    2024-05-26 21:33:44
    Konyasporu bu duruma düşürenler münasip yerinize kına yakın.