Düzenlenen toplantıya Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Meram İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal, Karatay İlçe Tarım Müdürü Erdem Gezgin, Selçuklu İlçe Tarım Müdürü Tahir Külahcı, Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Osman Yaltı, Meram Zabıta Müdürü Hasan Hüseyin Dinçalp, Karatay Zabıta Müdürü Zeki Gökmenoğlu, Selçuklu Zabıta Müdürü Ahmet Atalay ve Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu katıldı.
Toplantıda, Kurban Bayramı boyunca hijyenik olmayan koşullarda yapılan kaçak et çekenlerin önüne geçilmesi amacıyla şu kararlar alındı:
• Her ilçede özel ekip kurulacak ve bu ekipler bayram boyunca denetim yaparak uygunsuz ve hijyen olmayan yerlerde kaçak et çekenlere müsaade etmeyecek.
• Ekipler gelen tüm ihbarları titizlikle denetleyecek
• Kasaplar, vatandaşın mağdur olmaması için bayramın ilk günü sabah saatlerinden itibaren vatandaşın hizmetinde olacak.
• Et çekim ücreti 15 TL olacak ve tüm kasaplar ücret tarifesini iş yerinde görünür yerde asacak.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, “Mahalle aralarında, sokak ortasında kurulan seyyar et çekim makineleri temizlik ve soğutma kriterlerinden uzak olduğu için etlerin bozulmasına neden olmakta ve birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir” dedi.
Mahalle aralarında, seyyar ya da sabit olarak ilgisiz kişilerce, sağlık ve hijyen koşulları hiçe sayılarak, et çekimi yapılmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Başkan Karabacak, bu bayramda kaçak et çekimi yapanlara karşı gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını belirtti, vatandaşları da et çekiminde bakımı ve temizliği sürekli yapılan denetlemelere tabi kasapları tercih etmeleri konusunda uyardı.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kontrolden çıkan araç takla attı: 2 yaralı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.