KUPADA ŞOKTAYIZ
2 sezon önce kupayı müzesine götüren yeşil-beyazlılar kötü gidişini kupada da sürdürdü. Konyaspor kupanın 4.turunda karşılaştığı 2.Lig ekibi K.Maraşspor'a 2-0 mağlup olarak elendi
2 sezon önce kupayı müzesine götüren yeşil-beyazlılar kötü gidişini kupada da sürdürdü. Konyaspor kupanın 4.turunda karşılaştığı 2.Lig ekibi K.Maraşspor’a 2-0 mağlup olarak elendi
ZİRAAT Türkiye Kupası 4.tur karşılaşmaları sürerken Atiker Konyaspor dün 2.Lig ekibi Kahramanmaraşspor ile karşılaştı. Maça büyük ilgi olurken, ev sahibi takım büyük bir destek altında maça iştahlı başladı. Kırmızı-beyazlı ekip 8.dakikada da öne geçti. Ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşta Talha’nın şutu Opanasenko’ya çarparak kaleci Ertuğrul’u yanılttı ve top filelerle buluştu: 1-0. Bu golün şaşkınlığını üzerinden atamayan Konyaspor, 15.dakikada kalesinde ikinci golü gördü.
İLK golün sahibi Talha sağ kanattan aldığı topla ceza sahasına ilerlerken kendisini kontrol etmek siteyen Ferhat’a rağmen uzak mesafeden çok sert vurdu top direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-0. 19.dakikada Konyaspor ilk tehlikeli akınını geliştirdi. Rakip ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde penaltı noktası üzerindeki Jahovic kafa pasıyla topu Traore’ye aktardı. Traore kaleyi cepheden gördüğü anda vuruşunu yaptı az farkla aut.31.dakikada tehlikeli bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Vedat’ın şutu defansa çarparak kornere çıktı. Traore’nin kornerden ortasında ise Volkan’ın kafa vuruşu yandan aut.
42.DAKIKADA Traore’nin sol kanattan kullandığı korner atışında altıpas çizgisinin önünden Selim’in topukla vuruşu kalecide kaldı. İlk yarı 2-0 ev sahibi takımın üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarıya Konyaspor iki oyuncu değişikliği ile başlarken, Amir’in yerine Jevtovic, Vedat’ın yerine ise Milosevic oyuna dahil oldu. Ekibimiz ikinci yarının hemen başında tehlikeli oldu. Bir anda topla buluşan Fofana’nın vuruşu az farkla auta çıktı. 68.dakikada Fofana ile gelişen Konyaspor akınında Fofana’nın soldan ortasında topla buluşan Traore dönerek vuruşunu yaptı top yandan auta çıktı. 82.dakikada kullanılan serbest vuruşta Traore’nin şutunu kaleci köşeden çıkardı. Maçın 90.dakikasında Selim’in Hurşit’i düşürmesiyle ev sahibi takım penaltı kazandı. Atışı Yusuf Emre golle sonuçlandırdı ve Konyaspor, Kahramanmaraş’a 3-0 yenilerek kupaya veda etti.
TOLGA DURMAZ
Bakmadan Geçme