Konya
°C
Yeni Meram
08.07.2021 17:36

KTO Karatay Üniversitesi, kapılarını basın mensuplarına açtı

“Dijital Çağın Dijital Üniversitesi” mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, sahip olduğu güçlü insan kaynağı yapısı, fiziksel gelişimi, tüm birimlerinde gözettiği toplam kalite anlayışı, uluslararasılaşma politikaları ve yürütülen stratejik projelerle bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

A+
A-
08.07.2021 17:36
08.07.2021 17:58
0
4177
ABONE OL

Bu kapsamda Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ve Rektör Bayram Sade, düzenlenen basın gezisinde üniversitenin dijital dönüşümde yapmış olduğu ve yapacağı proje ve çalışmaları tanıttı.

Konya Ticaret Odası (KTO) ve KTO Karatay Üniversitesi İştirakinde Üniversite Kampüsü, KTOTEK ve Hava Parkı’nda basın gezisi düzenlendi


Konya Ticaret Odası (KTO) ve KTO Karatay Üniversitesi İştirakinde Üniversite Kampüsü, KTOTEK ve Hava Parkı’nda basın gezisi düzenlendi. Geziye KTO ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Sade, “Programımızı 3 lokasyon şeklinde ve saha da gerçekleştirmek istedik. Yapılan etkinliklerimizi görsele dönüştürdük. Teknoloji ve Eğitim Kampüsümüz oldukça kapsamlı bir kampüs ve Türkiye’de böylesine kampüs yok. Yine Türkiye’de tek olan kendi hava parkımızla da dikkatleri üzerimize çekmeyi başarıyoruz. Dijital Çağın Dijital Üniversitesi” mottosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunan KTO Karatay Üniversitesi, sahip olduğu güçlü insan kaynağı yapısı, fiziksel gelişimi, tüm birimlerinde gözettiği toplam kalite anlayışı, uluslararasılaşma politikaları ve yürütülen stratejik projelerle bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerliyor” dedi.


KTO 77 VAKIF ÜNİVERSİTESİ ARASINDA 9. SIRADA YER ALIYOR


KTO Karatay Üniversitesi; 6 fakülte, 3 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüde yürütülen toplam 75 programla, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmektedir. 64 ülkeden 450’nin üzerinde uluslararası olmak üzere 8 bin 500 öğrencisi, 400 akademisyeni ve 5.600’den fazla mezunu ile bir dünya üniversitesi olma hedefine gün geçtikçe daha da yaklaşan KTO Karatay Üniversitesi, bu hedefini fiziki ve beşerî yatırımları ile daha da sağlamlaştırıyor. 96 bin 832 m2 kapalı, 435 bin 076 m2 açık olmak üzere toplam 531 bin 908 m2 alana sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021 Değerlendirme Raporu’na göre, “Toplam Fiziki Alanlarına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları” sıralamasında 77 vakıf üniversitesi arasında 9. sırada yer alıyor. Modern ve Selçuklu mimarisinin bir arada yer aldığı Merkez Kampüsü, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi, Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot yetiştiren Hava Parkı, KTO Karatay Üniversitesi’ni fiziksel açıdan diğer üniversitelerden farklı kılıyor.


ONLİNE YA DA SINIF ORTAMINDA EĞİTİM BİR ARADA: KARATAY HİBRİT


İçinde bulunulan pandemi sürecinden önce 2019 yılı sonlarında Dijital Dönüşüm Projesi’ni başlatan KTO Karatay Üniversitesi, öğrenci odaklı düşünen, toplam kalite anlayışını her alana yaymayı hedefleyen, yönetim süreçlerinde geleneksel olandan ziyade katılımcı ve yönetişimi tercih eden, üniversite çalışanları arasında daha güçlü bir iletişim ağı sağlamayı amaçlayan bir yaklaşım benimsiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde eğitime ara verilen dönemde, uzaktan eğitim kapasitesi konusunda oldukça güçlü bir altyapıya sahip olan KTO Karatay Üniversitesi, yıllardır faaliyette olan uzaktan öğretim süreci kapsamını genişletilerek, bir hafta gibi kısa bir zamanda uygulamaya geçmiştir. Bu sayede KTO Karataylı öğrenciler, salgının ilk anından itibaren eğitim ve sosyal aktivitelerle buluşmaya devam edebilme fırsatına sahip olmuş. 2020-2021 akademik yılında öğrenci, akademisyen ve idari personelin tamamına en sağlıklı ortamı oluşturma önceliğiyle hareket eden KTO Karatay Üniversitesi, insan hareketliliğini en aza indiren, online ve sınıf ortamında eğitim imkânının bir arada sunulduğu Karatay Hibrit eğitim modelini geliştirmiş. Bu sistemde derslerin tamamı uzaktan eğitimle canlı (senkron) olarak verilirken, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen sınıflarda öğrenci sayısında yoğunluk olmamak şartı ile yüz yüze eğitim de eş zamanlı yürütülmüş.


SİVİL HAVACILIĞIN UYGULAMA AKADEMİSİ KTO’DA


Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümünde Türkiye’de ki en iyi eğitmenlerin görev yaptığını belirten KTO Karatay Üniversitesi Pilotoj Eğitim Müdürü Süleyman Doğan sözlerine şu şekilde devam etti; “Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü 2 yıl önce kuruldu. Sivil Havacılığın Uygulama Akademisi olarak kullanılıyor. Türkiye’de başka üniversitelerin yapmamış olduğu Planör eğitimimiz var. Öğrencilerimize 4 yıllık bir eğitim veriyoruz. Türkiye'de birçok ilki başlatan bir kuruluşuz. Uçakların bakımlarını dahi yapmaya yetkili bir kuruluşuz. Eğitim kadromuzda çok sağlam Türkiye’nin en iyi eğitmenleri ile çalışıyoruz.”


“ÜRETİCİLERİN AKILLI TEKNOLOJİLİ MAKİNELER ÜRETEBİLMESİNİ İSTİYORUZ”


KTO Akıllı Teknoloji Merkezi Müdürü Barış Nesimioğlu, “Akıllı Teknolojiler Merkezi Projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler başlığı altında yaklaşık 5 milyon Euro Fonlamaya hak kazanmış bir projedir. Biz bu proje kapsamında bölgedeki tarım makinaları üreticilerinin akıllı teknolojili yeni makineler üretebilme konusunda onlara destek olmayı hedefliyoruz. Böylece onları uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmeyi ümit ediyoruz” diye konuştu.


“KONYA’DA SANAYİ ALANINA İLK KONUMLANDIRILMIŞ OKULUZ”


Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yasemin Savaş Konya’da sanayi alanına ilk konumlandırılan okul olduklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Meslek Yüksek Okulumuz, Sanayi-Üniversite İşbirliğini geliştirmek amacıyla sanayi bölgesinde konumlandırılmıştır. Okulumuzda 4 tane program ile eğitim vermeye çalışıyoruz. Dış Ticaret, Mekatronik, Bilgisayar Programcılığı ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri olarak. Aynı zamanda okulumuz bünyesinde bulunan laboratuvarlarımız var. Şuan Meslek Yüksek Okulu kapsamında MEVKA Desteği ile projemiz sürüyor. Konya’da sanayi alanına ilk konumlandırılmış okuluz.” KTO Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Akdoğan; “MEB ile bir protokol imzalandı ve bu protokol çerçevesinde ilimizde mesleki eğitim okullarının yanı sıra istihdama yönelik olarak firmaların ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitim merkezi haline geldik. Şuanda kadar 173 öğretmen arkadaşımıza çeşitli eğitimler verdik” dedi. Konya Model Fabrika Direktörü Ayhan Tufan Ayan ise; “Model Fabrikamız operasyonel verimliliği artırmayı amaçlayan bir laboratuvardır. İmalat sanayindeki KOBİ’lerimizin rekabet güçlerini artırmak, istihdam kapasitelerini geliştirmek ve verimliliklerini artırmak amaçtır” diye konuştu. Hüseyin MENEKŞE

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.