Konya
°C
Yeni Meram

YEDEK SUBAY ATAMA KURASINDA YAŞADIĞIM ŞOK! (2)

YEDEK SUBAY ATAMA KURASINDA YAŞADIĞIM ŞOK! (2)- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.08.2022 09:45
10.08.2022 09:47
0
2410
ABONE OL

-Değerli komutanım, sizin emrinizde ordumuza hizmet etmekten şeref ve onur duyacağım. Ancak yüreğimin buruk olduğunu kendisine ifade ettim. "Doktorum niçin böyle konuşuyorsun nedir sıkıntın? dedi.
-Komutanım sanırım dosyam size intikal etti, orada da kırmızı yazıyla sakıncalı doktor olarak şahsıma ait bilgi notunun size ulaştığını tahmin ediyorum.Ancak asla sakıncayı kabul etmiyorum. Zaten sakıncalı kura listesi açıklanırken ilk şoku orada yaşamıştım.Bayrağına,vatanına,milletine en az sizin kadar bağlı ve sadık olan bir Türk evladı hekim olarak vatanıma orduma şerefimle hizmet edeceğim. Ancak sakıncalı nitelemesini kabul etmiyorum protesto ediyorum, dedim.Konya İl Em.Müd.den aldığım yazıyı da kendisine verdim.
-Komutanım sizden bir tek istirhamım var bu arzumu yerine getirirseniz size ömür boyu minnettar kalacağım. Sakıncamın ne olduğu hususunda bilgi vermenizi istiyorum dedim. Bu konuda bir bilgi veremeyeceğini, askeri teamüller içerisinde bunun mümkün olmadığını ifade etti.Sadece şöyle bir ipucu vermişti "sen namazcımısın? Dedi.
-komutanım neyi kastettiğinizi bilmiyorum, ancak namaz kıldığımı kastediyorsanız evet namaz kılıyorum burada da kılacağım Bunu sakınca olarak kabul etmiyorum,bunu bir şeref olarak kabul ediyorum dedim."Tabi ki, biz de namazı bir sakınca olarak görmeyiz, birliğimizin camisi de var istediğin zaman orada namazınızı da kılabilirsiniz dini vecibelerinzi de yerine getirebilirsiniz biz bunu bir sakınca olarak görmüyoruz. Doktorum moralinizi bozmayın benim nezdimde senin hiçbir sakıncan yoktur. Benim için bütün askerlerimiz gibi kıymetli bir yedek subaymızsınız, biz de sizden ordumuza güzel hizmetler bekliyoruz dedi.Kahve ikram etti S3 subayı bir yüz başımızı çağırdı. Şu talimatı verdi,"derhal doktor bey'e bir lojman ayarlayın ve eşyalarını da lojmanına yerleştirin dedi. Bu talimat karşısında yüzbaşı şaşırdı "komutanım muvazzaf subaylarımıza dahi lojman yok ki,lojman nasıl bulayım" dedi."Ben anlamam doktorumuza lojman bul ve yerleştir"dedi.
-komutanım, ben evimi tuttum çocuklarımı getirdim yerleştim hiçbir subayımızın hakkına girmek istemem, lütfen bu konuda yüzbaşımızın dediği şekilde hareket edelim, bu konuda sizi rahatsız etmiş olmayayım dedim."Sen karışma emrediyorum"dedi.Sesimi kestim,ikindiye doğru bir askeri cemse ve beş-altı asker eve geldiler, eşyaları toparladılar,zaten çok eşyam da yoktu.Lojmanına taşıdılar yerleştirdiler. Ergün Oksal komutanımla ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum.
Gece vaktiydi saat 02 civarında askeri ciple iki asker lojmana geldiler. "Komutanımız orduevinde rahatsızlandı sizi istiyor dediler.Muayene çantamı aldım orduevine gittim. Komutanımızı muayene ettim,şiddetli bir karın ağrısı olduğunu eskiden beri bu ağrının nöbet nöbet geldiğini ancak bu kadar sürmeyip geçtiğini bu defa çok uzun sürdüğünü söyledi.Sistemik fiziki muayene mi yaptım, karın muayenesinde palpasyon sırasında karın ön duvarında bir sertlik hissettim palpasyonu biraz daha derinleştirdim karın duvarı önünde bir yırtık olduğunu karın örtüsünün ve kalın bağırsağın kısmen bu yırtık içerisinde sıkışmış olduğunu fark ettim. bir çeşit fıtık boğulması şeklinde idi.Hafif bir manevra ile bağırsağı ve örtüsünü içeri iterek yerleştirdim, birkaç dakika içerisinde rahatladı. Kendi elini tutarak parmak uçlarını karın ön duvarındaki yırtık içerisine sokmasını söyledim, hafif doğrularak oturur vaziyete gelmesini istedim. Karın ön duvarında şişliğin olduğunu gösterdim,"ne olacak"diye sordu.
-Komutanım, geçmişte ağır Spor nedeniyle oluşmuş karın ön duvarındaki kasların ayrışması sonucunda meydana gelen bir yırtık dedim. Mutlaka ameliyat gerektiğini ameliyatla düzeleceğini ifade ettim. Defalarca askeri hastaneye gittiğini ancak hiç bundan bahsetmediklerini söyledi. (DEVAM EDECEK)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.