Konya
°C
Yeni Meram

ULAŞIM

ULAŞIM- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.07.2022 01:41
01.07.2022 15:43
0
1801
ABONE OL

Kıymetli okurlar; bütün büyükşehirlerde toplu ulaşımda bir takım sorunlar çıkmaktadır. Zira toplum ulaşım da binlerce ve milyonlarca insan aynı vasıtanın içinde bir yerde bir yere çeşitli sebeplerden dolayı nakil olmakta haliyle beraberinde kullanılan bu araçlarda sorunlar oluşmaktadır.
Mesela İstanbul’da. Milyonlarca İstanbullu, öyle Konya’da olduğu gibi değil, işine yarım saat bir saat önceden kalkıp gitmek gibi bir durum yok, sabahın ilk saatlerinde kalkıp, mesai saatinden iki üç saat önce gibi bir zaman diliminden bahsediyoruz, işine anca gidebilmektedir. Üstelik İstanbul Konya kadar büyük bir coğrafyaya da sahip değildir ve ulaşımında milyonlarca sorun yaşanmaktadır.
Aynı şekilde Ankara. Milyonlara Ankaralı da aynı dertten muzdariptir. Gerek otobüsünde gerek diğer ulaşım vasıtalarında aksaklıklar ve sorunlar yaşanmaktadır. Yaşanacaktır da. Zira insanın olduğu yerde sorun her zaman vardır. Bu sorunları çözmek içinde yetkililer uğraşmaktadır. Ancak gelişen ve büyüyen şehirlerde bu sorun paralel olarak bir devridaim halinde devam etmektedir.
Ve Konya. Şehrimizde de zaman zaman toplu ulaşım noktasında problemler yaşanmaktadır. Özellikle son zamanlarda tramvaylarda oluşan aksaklıklar vatandaşın gözüne biraz daha fazla batmaktadır. Zira tramvay Konya’da toplu ulaşımda en çok tercih edilen vasıtadır. Ucuz olması da bunun en büyük sebeplerinden biridir. Şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Konya toplum ulaşımda büyükşehirler arasında hala en ucuz tarifeyi uygulan şehirdir. Elektrik ve yakıt fiyatlarında bunca artışa rağmen Büyükşehir Belediyesi bu tutumundan taviz vermeden halkçı politikasına devam etmektedir. Bu da ayrı bir taktire şayan durumdur. Tüm yetkililerin gönüllerine sağlık. Ancak dediğim gibi Konya’da ulaşımda aksaklıklar bazen arka arkaya gelmektedir ve vatandaşın tepkisine neden olmaktadır.
Belirtmekte fayda gördüğüm bir diğer konu ise geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ın açıkladığı Konya’da ulaşım yatırımlarıdır. Bu konuda büyükşehir canhıraş bir şekilde çalıştığı ortadadır. Gerek ilçe yollarında gerek şehir içinde açılan yeni caddeler ve kavşaklarla gerekse de alınan yeni otobüslerle Büyükşehir Belediyesi bu konudaki ciddiyetini defaatle göstermektedir. Başkan Altay geçtiğimiz gün düzenlemiş olduğu ulaşım yatırımlarını bilgilendirme ve inceleme programında yapılan çalışmaları detaylıca basın mensuplarıyla paylamıştır.
Kıymetli okurlar, bakın burası çok önemli, Başkan Altay, “Konya merkezde ve tüm ilçelerimizde yol altyapısını güçlendirmek için sadece bu yıl yapacağımız yatırımların tutarı toplam 1 milyar 320 milyon liradır. Yaptığımız her şey Konya’mızın ve Konya’da yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve refahı için” diye bir cümle kullandı. Böyle bir zamanda böyle sürekliliği olan bir yatırımın devam etmesi bence tüm Konyalılar için önemli bir nokta. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum dikkate alındığında, ki bu durum belediyeler içinde geçerli, Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki istikrarı gerçekten taktire şayan bir durum. Yetkilileri tebrik ediyorum. Şehir içinde meydana gelen aksaklıklarında yetkililerinde çalışmasıyla bundan daha az yaşanacağına inanıyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.