Konya
°C
Yeni Meram

Sporda 'Altın Yıl'ı yaşıyoruz

Sporda 'Altın Yıl'ı yaşıyoruz- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.06.2022 01:19
19.06.2022 17:37
0
1781
ABONE OL

Geçtiğimiz hafta sonu şehrimiz adına muhteşem bir sevinç ve coşkuyu birlikte yaşadık. Dahası 100. yılını düzenlediği konser ve etkinliklerle kutlayan yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da 100. yıla yakışan en önemli gelişme hafta sonu potada yaşandı.
Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final serisi 4. maçında cumartesi oynanan karşılaşmada temsilcimiz Beysu Konyaspor, Samsunspor'u 75-66 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve ING Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.
Ligdeki maçlarını ara ara takip ettiğim Konyaspor’un başarısında katkısı olan malzemecisinden yönetimine kadar, teknik kadrosu ve sporcularını yürekten kutluyor şehrimize 100. yılda yaşattıkları bu coşkudan dolayı teşekkür ediyorum.
Futbolda rekorunu kıran başarı elde eden Konyaspor’un basketboldaki başarısıyla taç takması şehrimiz sporu adına önemli bir gelişme. İki ay sonra şehrimizde düzenlenecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları ve gelecek yıl için "Spor Başkenti" seçilen şehrimizin marka değeri adına elde ettiği başarılar, bu organizasyonların boşuna verilmediğinin de kanıtı oldu.
Her ne kadar 1922 Konyaspor’un küme düşmesi üzüntü vermiş olsa da orada da geleceğe dönük planların olması ve bu doğrultuda hareket edilecek olması Konyaspor’un altyapısı adına yapılan önemli adım olarak görülebilir.
Tabi Konya’da sadece Konyaspor’un olmadığı gerçeğinden yola çıktığımızda, salon sporlarında belediye takımlarımızın da elde ettikleri başarıları es geçmemek gerekiyor.
Şehrin tanıtımı ekonomisi ve gelişmişliğinin etkenlerinden biri olan sporun her branşının başarılarla anılmasının bu yolda ufuk açma niteliği taşıdığı da unutulmamalıdır.
Alınan başarılar sadece başarı olarak kalmamalı çünkü bayrağın hep üst sıralara taşınması olmazsa olmazdır. Bugün Konyaspor’umuz Avrupa kupalarında mücadele edecek, basketbol takımımız Süper Lig'de ter dökecek. Bunlar önemli ancak bu yolda takımlarımıza destek vermek, başarılarıyla yaşadığımız coşkuyu lig boyunca destekleyerek sürdürmek istikrarın en önemli etkenidir.
Geçmiş yıllarda yaşanan gerçekler göz ardı edilmemeli ve takımlarımızı kendi kaderlerine bırakmadan hep destek, tam destek ile yalnız bırakmamak gerekiyor.
Ben burada en önemli vurgunun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan hemşehrimiz Murat Kurum’un olduğuna da dikkat çekmek istiyorum. Hafta sonu Konya’da program ve açılışlara katılan Bakanımız Beysu Konyaspor maçında da tribündeki yerini alarak takıma desteğini göstermiş oldu. Tüm içtenlik ve samimiyeti ile tribünleri dolaşarak selamlayan Bakan Kurum’un şehrimize her alanda verdiği destek asla inkâr edilemez.
****
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımları ile yapılan Atletizm Pisti’nin açılışı dışında Ankara’da düzenlenen Konya Günleri'nde hafta sonu Konya’ya geleceğini ve hemşehrileriyle buluşacağını söyleyen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın Konya’ya gelmemesi üzerine ister istemez bir merak oluştu. Ancak Bakan'ın ayağını burktuğu ve bu nedenle gelemediğini öğrenmek üzdü tabi. Ben Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor en kısa zamanda hemşehrileriyle buluşacağını umut ediyorum.
****
Bu arada geçen hafta Konyaspor’un 100. yıl etkinliğinde konser veren ve bu nedenle Konya’ya gelen Konya ve Bozkır Türk Halk Müziği Sanatçısı ve aynı zamanda TRT 1’de yayınlanan Seksenler dizisinin oyuncu kadrosunda "Konyalı Yorgancı" rolü ile rol alan Sami Çelik gazetemizi de ziyaret etti.
Ziyarette projeleri ve Konya'ya olan desteği ile alakalı geniş bir hasbihal yaptık. Aslında bu hafta bunla alakalı bir yazı yazacaktım ancak o yazıyı gelecek hafta çıkaracağımız "Meramımız" dergimizde okuyabilirsiniz. Samimiyeti, içtenliği ve Konya sevdasıyla farklılığını gösteren sanatçımız Sami Çelik’e Konya’da yapılması düşünülen etkinliklerde yer vermek birlik bütünlük adına güzel bir yaklaşım olacaktır.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.