Konya
°C
Yeni Meram

Sıradaki Gelsin

Sıradaki Gelsin- Mustafa DEĞİRMENCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
04.08.2022 01:29
03.08.2022 18:34
0
1721
ABONE OL

Değerli Okurlar ;
Geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor – Bate Borisov maçını yakından takip etme imkanı buldum. Bildiğiniz üzere bir süredir yazılarımı tamamen ekonomi odaklı yazmaktaydım. Bu hafta bir değişiklik yapıp şehrimizin temsilcisi Konyaspor hakkında görüşlerimi belirtmek istedim.
Öncelikle yıllardır süregelen İstanbul takımlarının hegemonyasının bittiğini görmek kesinlikle sevindirici bir durum. Elbette avrupa sahnesine çıkıldığında hepsi bizleri temsil ediyor ama anadoludan da bu turnuvalara katılım sağlandığını görmek kesinlikle ülkemiz futbolu için sevindirici bir gelişme.
Maça dönecek olursak ilk maçta alınan 3-0 lık skor hiç şüphesiz turun kapısını temsilcimiz adına yarıya kadar aralamıştı. Futbolun sürprizlerle dolu olduğunu düşündüğümüzde rehavete kapılmadan bu avantajı koruyabilmek önemliydi. İlhan hocamızında bunu düşünerek sahaya hangi dizilimle ve hangi oyuncu tercihlerinde bulunacağını merak etmiştik. Nitekim beklenen oldu ve ilk maçtaki skoru unutup tamamiyle 2.maça konsantre olmuş bir Konyaspor seyrettik.
Maça tempolu ve istekli başlayan temsilcimiz ilk tehlikeyi 18.dakikada Hadziahmetovic’in sert şutuyla yarattı. Rakip kalecinin başarılı kurtarışı olmasa jeneriklik bir gol izleyebilirdik. 30. Dakikada ise Endri Çekici’nin zor olanı başarıp topu üst direğe nişanlaması gelecek golün habercisi gibiydi. Nitekim 37.dakikada Muric’in ortasında ceza sahasında topla buluşan Rahmanovic dönerek yaptığı güzel bir vuruşla temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra taraftarın da desteğini arkasına alan anadolu kartalı 42.dakikanın ortalarında taraftarın şovuna teşekkür eder nitelikte sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Calvo’nun golüyle farkı 2 ye taşıdı ve ilk yarı 2-0 lık skorla sona erdi. İkinci yarıda ise ilk yarıya oranla daha dengeli bir oyun sergilendi. Futbolun mucizelerinden birinin bu maçta gerçekleşmeyecek olduğu rakip takımın teslimiyetçi ve temsilcimizin kontrollü oyunu sonrası aşikardı. Nitekim ilk yarıdaki skor , maç sonuna taşındı iki maçın toplamında 5-0 lık üstünlükle temsilcimiz bir üst tura adını yazdırdı. Rakibi ise İsviçre temsilcisi Vaduz oldu. Bugün oynanacak olan ilk maçta temsilcimize rakibi karşısında canı gönülden başarılar diliyorum.
Fakat değinmek istediğim bir husus var. Her iki maçta da görülen kırmızı kartlar belki bu maçlarda tolere edilebilir , ama daha zorlu rakipler karşısında çok daha dikkatli olunması gerekiyor. İlhan hocamız muhakkak bu konuyu da oyuncularıyla konuşacaktır. Ve bir alkış ta yine Konyaspor taraftarına gelsin. Bate Borisov teknik direktörü Mikhaylov’un taraftarın kendilerini maç sonu alkışlaması sonrası basın toplantısında “ böyle bir olayla kendim de ilk defa karşılaşıyorum. Taraftarın bizi , karşı takımı alkışlamasını açıkçası beğendik. Bizim gösterdiğimiz oyuna teşekkür etmelerine sevindik “ şeklinde açıklamaları futbolun sadece futboldan ibaret olmağını ve fair playin ne kadar kıymetli olduğunu birkez daha bizlere hatırlattı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.