Konya
°C
Yeni Meram

ŞEHİTLİK

ŞEHİTLİK- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.02.2024 00:22
19.02.2024 16:25
0
2074
ABONE OL

Dualarımız Niyazlarımız onlar için. Askerlerimiz hudutta – 15 – 20 derece demeden görevlerini yaptıklarını her gün televizyondan izliyoruz. İçimiz sızlıyor görev yaptıkları yerler dağ tepe, çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Vatanımızı Türk ulusunu samimiyetle iman sayesinde görev yapmaları bütün Türk milletinin candan takdir etmeleri açık seçik ortadadır. Yüce dinimizde şehitlik mertebesi çok yüksektir ve büyük sevap olduğundan herkes tarafından bilinir. Şehit olan bir kişinin öbür alemde yeri cennettir, herkese nasip olmayan çok ciddi bir görevdir.
Allah yolunda cihad ederken hayatını kaybeden kimseye şehit adı verilir. O bir kurşun parçasıyla adamıştır. Şehitlik o derece büyük bir rütbedir ki ölmemiş canını Allah, vatan, namus uğruna ki imanlı gönüllüler daima onu arzulamışlardır hem nasıl arzulamasınlar bakınız Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de ne buyuruyor: Allah yolunda öldürülenler için ölü demeyiniz Onlar ölü değil diridirler fakat siz o yüksek hayatın farkında değilsiniz. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın. Bilakis onlar Cennet nimetleriyle rızıklanırlar
İslam'da Allah yolunda Cihad farzdır. Fakat bu insanlara zulüm yapmak ve birtakım servet ve menfaatler temin etmek için değil iman hayatının havasını bulunduran Müslümanlara Hayat Hakkı tanımayan onlara gizli ve açık düşmanlık da bulunan, dine, imana, vatana ve mukaddesat dil uzatan vahşileri hak yola, İslam yoluna getirmek için yapılır. O halde Müslüman tek bir gaye için cihad eder. O da Allah emrinin en üstün olması ve İslam'ın korunmasıdır. Asırlarca devam eden Cihat ve fetihler bu gaye için yapılmıştır ve bugün de gerekirse bu gaye için yapılacaktır. İslam cihadında işkence zulüm yağmacılık ırza ve namusa, hasta çocuk ihtiyar ve kadınlara dokunmak yoktur Çünkü o aynı zamanda rahmettir hidayettir fazilettir ona katılan her Müslümanın hem ameli ve hem de kendisi en büyük mükafat ve fazileti ermiştir.
Bakın Peygamber Efendimiz bu konu hakkında ne söylemiş:
Hangi amel daha fazilettir sualine, Allah'a iman ve onun yolunda cihattır cevabını vermiştir ve yine insanların hangisi en faziletlidir sualine de, Allah yolundan malı ile canı ile cihad eden mümindir cevabında bulunmuşlardır.
Kısaca İslam'a uymayan Müslümanların aleyhine olan her şeyini mücadele etmek vazifemizdir. Şunu da bilelim ki bu mücadeleyi bugün kendimizden oğlumuzdan kızımızdan hanımımızdan başlamak zorundayız. Allah cümlemize Hak yolunda cihad eden ve şehitlik ruhuna kavrayan kullarından eylesin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.