Konya
°C
Yeni Meram

Şampiyon ve küme düşecek takımlar hafta sonu belli olacak

Şampiyon ve küme düşecek takımlar hafta sonu belli olacak- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.05.2024 00:36
22.05.2024 16:37
0
526
ABONE OL


Kayseri karşısında avucumuza kadar gelen kısmeti tepip berabere kalınca, ümitlerimizi de son haftaya taşımış olduk. Şöyle geriye doğru baktığımız zaman bir puanın ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok.
Başakşehir ve Adana’dan birer puan alsak, şimdi Galatasaray karşısına karnımızı kaşıya kaşıya çıkacaktık. Öyle hatalar yaptık ki, küme düşen iki takımın başkanlarını getirsek, şu hataları yapın da Konya olarak ümidimiz son haftaya bırakın desek, bu kadar yapamazlardı.
Ammaaaa. Biz yaptık.
Araba devrildikten sonra akıl veren çok olur ya… Akıl falan verecek değilim…
Şimdi diyeceksiniz ki, henüz araba devrilmedi. Peki, bu stresi yaşamaya, yaşatmaya ne gerek vardı. Bizde durum bu...
Şampiyon da son haftada belli olacak.
Fenerbahçe Galatasaray’ ı evinde yenince aradaki puan farkı 3’ e indi. Bu sonuçla Konyaspor-Galatasaray maçı bir kat daha değil bin kat daha önem kazandı. İki takıma da birer puan yetiyor, ancak ne Konya ne de Galatasaray bunu riske atmaz. Bu sebeple kanaatime göre bu maçın berabere bitmesi olasılığı nerede ise sıfır. Konya kazanır, Fenerbahçe de kazanır ise şampiyon Fenerbahçe olur. Peki… Galatasaray işi bu noktaya getirmiş iken ne yapar?
Kimse unutmasın hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Fenerbahçe, Konya’ya en az 5-6 gol atar diyenlerin kelimeler boğazında düğümlü kalmadı mı?
Bu durum Galatasaray için de geçerli. Peki… Bir soru da ben sorayım, futbol lobisinde kim daha güçlü. Bunun cevabını veren sonucu da bilir.
Bu arada, spor kamuoyunun nerede ise tamamı hemfikirdir.
Artık maçlar sahada kazanılmıyor. Dikkat çekmek istediğim nokta bu.
Küme düşecek takımlara gelirsek, Gaziantep’e 3-1 yenilen Karagümrük'ün bitime 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Bu sonuçla 37 puanda kalan kırmızı-siyahlı ekip, İstanbulspor'un ardından küme düşen ikinci takım oldu. Ankaragücü ile golsüz berabere kalarak puanını 37 yapan Pendikspor'un da kümede kalma ihtimali çok azaldı.
İstanbul temsilcisinin küme düşmemesi için sezonu Ankaragücü ile aynı puanda tamamlaması ve genel averajda rakibini geride bırakması gerekiyor. Ancak son maçlar öncesinde Ankaragücü'nün -4, Pendikspor' un ise -30 averajı bulunuyor.
38. yani son hafta müsabakalarının ardından Pendikspor, Ankaragücü, Konyaspor, Gaziantep ve Hatayspor takımlarından 2'si daha küme düşecek.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.