Konya
°C
Yeni Meram

Sahada yoktuk, başımıza gelecek en kötü senaryodan kıl payı döndük

Sahada yoktuk, başımıza gelecek en kötü senaryodan kıl payı döndük- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.05.2024 21:28
26.05.2024 21:33
0
535
ABONE OL


Maç yazılarım ile ilgili önceden hazırlık yapar, genelde birkaç cümle de olsa yazarım.
Yıllardır ilk defa hiçbir cümle kurmadan, altyapı hazırlamadan, daha da kötüsü hiçbir fikrim olmadan bir maça geldim. Ama nasıl bir maç.
Dünyada her birey futboldan anlar, bir fikri vardır. Bu sebeple çok zordur futbol ile ilgili yazılar yazmak.
Ne yazarsan yaz eleştirilerden kurtulamazsın.
Eminim şu satırları yazdıktan sonra, diyeceksiniz ki, sanki bilmiyorduk. İyi ki söyledin.
Evet sadece bu sezonun değil, gelecekteki birçok sezonu etkileyecek öyle bir maça çıktık ki, kelimeler ile ifade edilmez. Kazansak, Fenerbahçe için en büyük takım, Galatasaray için de istenmeyen bir takım olacağız. Hani derler ya “Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal” haydi çık işin içinden çıkabilirsen.
Yazımın başında dedim ya, “Yıllardır ilk defa hiçbir cümle kurmadan, altyapı hazırlamadan, daha da kötüsü hiçbir fikrim olmadan bir maça geldim”. Yüreğimim dayanmadığı, işte böyle bir ruh hali içindeyim. İlk düdükten itibaren baskılı oynayan, sahamızda gol arayan Galatasaray aradığı golü 29. dakikada Icardı ile buldu. Şunu da belirteyim, Konyasporlu oyuncular inanılmaz panik halindelerdi.
Soyunma odasına 0-1 yenik girdik. Diğer maç sonuçlarına göre Konyaspor küme düşüyor olması tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı. Kimsenin ağzını bıçak açmadı.
Spor yazarları birbirleri ile konuşmamak için gözlerini kaçırdığını söylemek ne kadar üzücü olsa da gerçek bu. İkinci yarının hemen başında 51. Dakikada İcardı, 53. Dakikada ise Berkan Kutlu’nun golleri ile skor bir anda 0-3 oldu.
Bu dakikadan sonra beraberlik ümitlerimiz tamamen tükendi. Hatay, Antep ve Ankaragücü maçlarının sonuçlarına odaklandık.
Galatasaray da skoru garantiledikten sonra zamana oynar diye düşünüyordum. Ancak daha da agresif oynamaya başladı. Topun da oyunun da hakimi oldular ve 4. golü atmak için atak üstüne atak yapmaya başladılar.
Galatasaray’ın ne oynadığından ziyade biz ne oynadık ona bakıyorum.
Tüm gözler Fenerbahçe maçında sergilenen mücadeleyi aradı, ancak kimse ne mücadele ne koşu ve ne de oyun gördü. Sadece bireysel gayreti ile Prip 78. dakikada skoru 1-3 yaptı.
Yenildik. Alttaki rakiplerimiz, Hatay, Antep ve Ankaragücü maçlarına gözümüzü çevirdik.
Trabzon’da Enis Destan 87’De 2-2 ye 90’da 3-2 ye 90 artı 7’de skoru 4-2’ye getirince tüm stat birden ayağa fırladı. Bu sonuçla Galatasaray şampiyon oldu, biz ise ecel terleri döktüğümüz son 10 dakikada Trabzon’dan gelen sonuçla mutlu olduk.
“Sahada yoktuk, başımıza gelecek en kötü senaryodan kıl payı döndük”.
LÜTFEN BİR DAHA BU SENARYOYU BİZLERE YAŞATMAYIN…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.