Konya
°C
Yeni Meram

RAMAZAN AYI GELDİ

RAMAZAN AYI GELDİ- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.04.2022 01:42
04.04.2022 16:43
0
3162
ABONE OL



Konyalı Ramazan ayını bir başka kutlamaktadır. Fakiri zengini fark etmez mübarek ay geldi diye çarşı pazarda alışverişler hızla devam etmektedir.Çarşı pazardan ne alırsan al fiyatlar günü gününü tutmuyor .Konya’mız diğer illere nazaran manevi bakımdan 1. Sıralarda geldiği de bir hakikattir.Şu konuyu iyi bilelim.Yiyecek içecek fiyat bakımından aldı başını gidiyor.Ticari ahlak maalesef ortada yok denecek kadar yok desem yalan olmaz.Çarşı pazarda ne alırsan al çok pahalı.
Bizler hepimiz Müslüman esnafız harama helale çok dikkat ederiz.Ama işin içine para girince her şey bi tarafa kalıyor.Bektaşi parayı masaya koymuş.Elini paranın üstüne koymuş şöyle demiş .Sen Allah değilsin , Peygamber değilsin ama her şeyi sen hallediyorsun demiş.Bektaşi’nin bu sözü günümüzde geçerli desek yalan olmaz.Ramazan gelince her tarafta bir canlılık başlıyor.Lokantalarda iftar hazırlıkları hız kazandı.Orucunu tutanlara ne mutlu, tutmayanlar orucun parasını vermeli.Biraz kesenin ağzını açmak lazım.
Ramazan ayında oruç tutmak Allah’ımızın kesin bir emridir.Bu bakımdan akıllı olan, çocukluktan kurtulmuş bulunan her Müslüman, orucunu tutmak mecburiyetindedir.Hastalık,yolculuk, hayız gibi dini bir özürü bulunan mü’minler ise, ramazan ayında tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza ederler.İyileşmesi mümkün olmayan hastalar, oruç tutmaya gücü yetmeyen ihtiyarlar da, tutamadıkları hergün için, bir fakiri doyuracak kadar fidye verirler.Fidye vermeye de güçleri yoksa Allah’a dua ederler.
Kulluk şuurunun bir ifadesi olan ve kalplere iman neşeleri saçan, gönüllere sevgi ve kardeşlik duygularını yerleştiren oruç, şer-i bir özür olmadan sonraya bırakılmamalıdır. Çünkü, ramazan ayında tutulan orucun sevabı, başka günlerde tutulan oruçla elde edilemez.
Oruçlarımızı tam bir samimiyetle, her türlü İslam dışı davranışlardan uzak olarak ve yalnız Allah rızası için tutalım.Çoluk çocuğumuza da oruç tutmanın faziletini anlatalım. Müslümanım deyip de hiçbir özrü yokken oruç tutmayan,, ramazan ayına hürmet göstermeyen zavallı kimseler gibi olmayalım.Bilelim ki, cihanda en büyük şeref ve saadet, Allah’ın emirlerini yerine getirmektir.
GÜZEL SÖZLERDEN;
Sağlıklı olmak istiyorsan az ye, saygın olmak istiyorsan az konuş.
ÖZBEK ATASÖZÜ
İnsan, başkasına ilham ettiğinden çok kendi duyduğu sevgiyle mutlu olur.
LA ROCHEFAUCAULD
Gerçek sevgi , iyilik gördüğünde artmayan , kötülük gördüğünde eksilmeyendir.
YAHYA B.MUAZ

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.