Konya
°C
Yeni Meram

Piar

Piar- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.06.2022 01:35
28.06.2022 14:07
0
1786
ABONE OL

Kıymetli okurlar; bir süreç düşünün, dönmesi gereken bir çark, gerçekleşmesi gereken işler… Bu sürecin kolaylıkla işletilebilmesi için gerekli görev dağılımlarının yapılması gerek öyle değil mi? Kimileri politika üretir, kimileri siyaset yapar, kimileri anlatır kimileri yazar… Ben bu dönen çarkın içinde yalnızca bir dişliyim, benim görevim anlatmak, yazmak ve çarkın daha iyi ve verimli işlemesini sağlayacak doneleri politika üreticilerine ve siyasetçilere aktarmak olacaktır.
Konya Belediyeleri’nin yapmış olduğu faaliyetlerden yola çıkarak birkaç uyarıda bulunmak isterim. Siz okurlarımdan ricam şöyle ulusal gazete manşetlerini bir inceleyin, TV haberlerine bir göz atın. Göreceğiniz şey CHP şunu yaptı/yapmadı, İmamoğlu bunu dedi, Mansur şunu dedi vs. Yahu kardeşim Ak Partili belediyeler hiç mi bir şey yapmadı. Ak Parti belediyeleri hani icraat belediyeleriydi? Mevzuu aslında şu kıymetli okurlar; birileri çalışıyor, birileri piar yapıyor, birileri de hani şu ulusal medya var ya onlarda çalışanın değil piar yapanın reklamını yapıyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir söz vardır ya, işte tam o mesele. Siz her manşete şunu demedi bunu demedi diyerek kötü bile olsa o güruhun, o belediyenin reklamını yapıyorsunuz.
Her ne kadar festivallere harcanan paraları eleştirsem de, bir belediyenin asli görevi olan alt yapı çalışmalarının yetersiz olduğunu söylesem de, Konya belediyeleri bir çok şehirde yapılmayan güçlü işler gerçekleştiriyor. Peki nerede bu işin ulusal reklamı dediğimizde maalesef yok. Ne sosyal mecralarda ne de yazılı ve görsel basında Ak Partili belediyelerin çalışması yok denecek kadar az. Eee efendim siz gördünüz mü hiç Ulusal da çalışan Konyalı bir gazeteci, Konyalı bir haber spikeri, Konyalı bir kuruluş, görmediniz değil mi? İşte tüm mesele Konyalı yada Anadolu’nun herhangi bir yerinde yetişen ulusala açılan bir kurum yada şahsın var olmayışından kaynaklı.
Gelelim bu işe biraz daha geniş perspektiften bakmaya… Devlet olarak da yapılan işlerin tam anlamıyla aktarılmadığını söylemek gerek. Özellikle de dış politika da atılan adımların, yürütülen diplomasi trafiklerinin tam manasıyla vatandaşa anlatılması gerekiyor. Tabii şunu kastetmiyorum sürekli temel atma töreni yapalım, sürekli açılış yapalım değil. Vatandaşın hemen hemen tamamı artık bu açılışlara bu törenlere alıştı. Yine yapıyorlar deyip geçiyor belki de. Yapılması gereken biraz şeffaflık, biraz açık konuşma ve söylemler olması gerekiyor. Vatandaş artık sebep-sonuç arıyor. Bu iş neden yapıldı, ne işe yarayacak. Bunu vatandaşa net bir şekilde anlatmak lazım.
Devlet erkanının belki de şu süreç içerisinde sürekli olarak ekranlara, sosyal medya mecralarında yayınlara çıkarak, geçirdiğimiz ekonomik buhran içinden nasıl çıkılacağını, hangi politikaların izleneceğini anlatarak, vatandaşın kalbini ve gönlünü soğutması gerekiyor.
Kalın Selametle…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.