Konya
°C
Yeni Meram

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM FİYATLARI GÜNCELLENDİ

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM FİYATLARI GÜNCELLENDİ- Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.08.2022 09:44
10.08.2022 09:45
0
1962
ABONE OL

Et ve Süt Kurumu piyasa regülasyon ile (Devletin ülkenin ekonomisine direkt olarak karışması ve müdahil olması durumuna regülasyon denir. )Regülasyon sonucunda devlet istediği alanlarda ekonominin kontrolünü eline alabilmektedir. İktisadi regülasyon sayesinde piyasa giriş veya çıkışı, rekabet, fiyatlandırma gibi eylemler ile ekonomiye devletin direkt olarak dahil olması sağlanır.

Bununla birlikte üreticinin korunması için bazı tedbirler almıştır.
Bu kapsamda;
• Kuzu karkas alım fiyatı 88 TL/kg’dan 90 TL/kg’a çıkmıştır
• İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı en az 92 TL/kg olarak belirlenmiştir.
• Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg‘dan ortalama 90-95 TL/kg’a yükselmiştir.
Et ve Süt Kurumu 08.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg’dan, primlerle 90 TL/kg’a çıkarmıştır.
Et ve Süt Kurumunun piyasanın düzenlenmesine yönelik aldığı tedbirler hem üretici hem de tüketici memnuniyetini sağlamak içindir.
Et ve Süt Kurumunun indirim kampanyasıyla ÜRETİCİ fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır. SAHADAKİ küçükbaş üreticiler ve sosyal medya yorumlarında üretici tarafından bu konunun yanlış anlaşılmış olduğunu gördüm. Mümkün olduğunca doğru kaynaklardan bilgi almanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Profesör Dr Vahit Kirişçi ‘’ Et ve Süt Kurumu marifetiyle küçükbaş hayvan etinde %25’lik bir indirime gittiğimizi açıklamıştık. Yetiştiricimizden aldığımız küçükbaş ile ilgili bir indirime gitmedik. Bu uygulama küçükbaş yetiştiricimizin zararına değil, yararınadır. İstismar edilmesine müsaade edilmeyeceğini ‘’ ifade etmiştir.
Kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerimizin kombina müdürlüklerimizle irtibata geçmelerini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.
Üreticilerimizin emeklerinin bereketli olması dileğimle.

.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.