Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR'UN BOYNU BÜKÜK!

KONYASPOR'UN BOYNU BÜKÜK!- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.10.2021 18:27
17.10.2021 18:32
0
2524
ABONE OL


Golcüsü olmayan Konyaspor deplasmanda Galatasaray'a dramatik bir şekilde yenilerek 12 maç sonra namağlup unvanını yitirdi.
Maçın henüz başında mağlup duruma düşen ancak sonra çok iyi reaksiyon gösteren Konyaspor özellikle ikinci yarı adeta tek kale oynadı ama gol atmayı başaramayınca sahadan boynu bükük ayrıldı.
Cikalleshi koronavirüs olması Ahmet Hassan da sakatlığından dolayı maça yetişememesi nedeniyle kadroda yoktu ama takım olarak hücum edip takım olarak savunma yapmayı en iyi sahneye koyan ekiplerden birisi olan Konyaspor'du neticede; bu sayede de namağlup olarak 9. haftaya ulaşan bir ekipti.
Teknik Direktör İlhan Palut, ilk 11'de Cikalleshi ve Hassan'ın yokluğunda ileride Rahmanovic'i görevlendirirken, Soner'in yerine de Oğulcan'a şans verdi.
İstanbul deplasmanında maça ön alanda baskı ile başlayan bir Konyaspor 4. dakikada inanılmaz bir gol yedi. Faul vardı yoktu tartışması bir yana gerçekten ilk atakta o pozisyonu zora sokmak hiç olmadı, Skubic gibi sahanın en tecrübeli ismine yakışmadı 'Vur taca gitsin, gerekirse kornere at be arkadaş' demeden geçemedik doğrusu...
Ancak şu da bir gerçek ki, aynı pozisyon karşı ceza sahasında olsa ne karar verilirdi, bakın orası çok net..
Mağlup duruma düşen Konyaspor yine de tepkisini sahaya koydu, topa daha çok sahip olmaya ataklar geliştirmeye oyunu diğer sahaya yıkmaya başladı ama sert oynayan bir Galatasaray vardı. Hakem Arda Kardeşler bu sert oyuna müsaade ettiği gibi 19'da Taylan'a 2.sarıyı bile çıkaramadı.
Sehic'in önemli kurtarışlar yaptığı ilk 45'te ileride etkili olmayan bir Rahmanovic izledik. Topla daha çok oynayan Konyaspor olsa da ceza sahası içerisinde tehlike yaratacak pozisyonlar üretilemedi ne yazık ki.
İkinci 45'e çok hızlı başlayan Konyaspor Galatasaray kalesini adeta ablukaya aldı . 55'te topu önünde bulan ve çok sert vuran Serdar Gürler Muslera'yı geçemedi.
60'da boş kaleye topu atamayan Rahmanovic takımını bir golden etti ki izleyenler sinirden saç baş yoldu.
İstatistiklerde inanılmaz bir farka koşan ve Galatasaray'ı adeta sahada silen bir görüntü veren Konyaspor vardı ikinci yarıda, ne var ki bu üstünlüğünü bir türlü skora yansıtamayan..
Atak üstüne atak geliştirmekten yoruldu takım, Galatasaray da savunmaktan..
Futbolda tek gerçek gol.
İstatistiklerde ne kadar üstün olsanız da bu değerlere puan verilmiyor ne yazık ki..
Tek hata golle sonuçlanınca doğrusu hakkı ağırlıklı şekilde beraberlik olan maçta sahadan boynu bükük ayrılmak, hepsi bir yana hiç de hak edilmeyen bir şekilde namağlup unvanını yitirmek çok üzücü oldu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.