Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR'DA ŞOK AKŞAMI !..

KONYASPOR'DA ŞOK AKŞAMI !..- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.09.2021 19:18
23.09.2021 19:29
0
1908
ABONE OL

Müthiş mücadeleye sahne olan maçta Konyaspor birçok pozisyon harcadığı mücadelede Trabzonspor ile 2-2 berabere kalırken, yenilen-atılan-kaçırılanlarla adeta 'şok akşamı' yaşattı.
Konyaspor, maça adeta 1-0 yenik başladı henüz 45.saniyedeki şok golle.
Bütün hesapları planları altüst eden bu gol sonrası toparlanmak kolay değildi elbette ancak özellikle 9.dakikada rakip 10 kişi kalınca baskısını artıran Konyaspor, oyunu diğer yarı sahaya yıkmaya başlamıştı.
Dakikalar ilerledikçe rakip ceza sahasında daha çok baskı kuran Konyaspor aradığı gole 21'de Endri Çekici'nin çok şık, çok çekici volesiyle ulaşıyor, beraberliği yakalıyordu zorlu mücadelede.
Doğrusu bu gole kadar rakibinin pas trafiğini iyi kesen bir Konyaspor vardı ve gol, etkili paslaşmalar sonrası çok güzel bir organizasyonla geliyor taraftarlarını da sevince boğuyordu.
Golden sonra da sahada daha sağlam duran ve Trabzonspor'un her atağını başarıyla durdurmayı başaran, rakibini kalesinden oldukça uzak tutan Konyaspor, dakikalar ilerledikçe daha da etkili gözükürken girdiği pozisyonları değerlendiremiyordu.
Öyle ki, belki biraz daha dikkatli olunsa 2. hatta 3. golün gelmesi mümkündü ama olmadı.
İlk yarıda şok golle mağlup duruma düşen Konyaspor ise de, 10 kişi kalmak da Trabzonspor'u şoka soktu. Hele ki Konyaspor'un baskısı bu şoku artırsa da başka gol gelmemesi, bir de Serdar Gürler'in müthiş füzesinin direkten geri gelmesi üzücü notlardı ilk yarı adına.
2.yarıya bu kez Konyaspor golle başladı.
Endri Çekici attığı şık golle takımını 2-1 öne geçirirken, şok olma sırası bu kez Trabzonspor'daydı.
Tam bir taktik savaşı şeklinde geçen mücadelede ardı ardına pozisyonlar bulan Konyaspor'du.
60'da Cikalleshi çıktı, Ahmet Hassan girdi. Bu, bir anda maçın seyrini değiştiren dakikaydı adeta.
Bu dakikadan sonra Trabzonspor daha etkili ataklar geliştirmeye başlarken Konyaspor ise sadece savunmaya geçiyordu. Bir topu da direkten dönen rakip, adeta Konyaspor kalesini ablukaya aldı uzun süre.
Ve 75'te sanki sıraya konulan şok olma durumunu yaşayan yine Konyaspor'du.
Gelişen Trabzonspor atağında ceza sahasına ortalanan topu uzaklaştırmak isteyen Ahmet Çalık'ın kafayla vurduğu sert top Amir'in suratından filelere gidince, Konyaspor adına belki farka gitmesi gereken maç bir anda 2-2'ye geliyordu.
Konyaspor özellikle golle başladığı 2. yarıda girdiği pozisyonlarda topu bir türlü filelere göndermeyi başaramadı. Tabi Trabzonspor kalecisi Uğurcan da öyle iki golü adeta çizgiden çıkardı ki Konyaspor'un farka gitmesini engelledi.
Uzatma dakikalarının büyük heyecana sahne olması başka gol getirmedi ve talihsizliklerin, şokların yaşandığı maç beraberlikle bitti.
Adına ne derseniz deyin ama gerçekten Konyaspor adına şokların akşamı olan bir maçtı. Neticede 10 kişi kalan rakibi yenmek adına birçok pozisyon bulan, sadece ikisini gole çeviren ve kendi kalesine attığı golle berabere kalan Konyaspor 3 puandan oldu.
Yazık oldu, gerçekten de yazık.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.