Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR, BİR BİR GİDİYOR !

Hakan Markupçu - KONYASPOR KENDİNİ YAKTI - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.10.2021 17:14
02.10.2021 17:15
0
1184
ABONE OL

Saha güzel, hava güzel ama saat çok kötüydü ve bu duruma Konyaspor da ayak uydurunca ortaya tadsız tuzsuz bir görüntü çıkıyordu.

Doğrusu bazı oyunculardaki form düşüklüğü net ortaya çıkarken, 1-1 berabere biten maçın hikayesini bu şekilde özetleyebiliriz. Özellikle saati ile büyük tepki çeken Konyaspor Alanyaspor müsabakasında beklediği seyirci desteğinden de uzak kalıyordu takım..

Konyaspor için şu bir gerçek ki Cikalleshi'nin olmadığı maçlarda Konyaspor hep baskı yediği bir görüntü veriyordu. Çünkü ileride rakibini bozan bir oyun anlayışı içerisinde bir Cikalleshi ile Konyaspor savunması çok daha rahat ediyor ve böylece savunmaya da hücumlara da takım halinde başlayabiliyordu.

Son haftalardaki Ahmet Hassan ile başlayan Konyaspor ise ilk haftalara göre çok farklı bir oyun anlayışı içerisinde olması nedeniyle, bambaşka bir takım izlettiriyordu doğrusu..

Böyle bir düzende ilk yarı boyunca top daha çok orta sahada gezindi durdu golsüz biten ilk yarıda, duran bir top haricinde tehlike doğuracak bir atak gerçekleştirilemedi, hatta iki topu da kaleci Sehic başarıyla kurtarıyordu ve ilk yarı golsüz sona eriyordu.

İkinci yarıya Ahmet Hassan yerine Cikalleshi ve Soner Dikmen yerine de M'Poku değişiklikleri ile başladı..

49'da Alanyaspor öne geçti. Kullanılan kornerde herkesin bakışları arasında Fatih iyi yükselip rahat bir kafa vuruşu ile takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü atıyordu.

Hakem de o kadar acemi işlere imza attı ki doğrusu gündeme getirmemek olmazdı.

Konyaspor özellikle orta sahada istediklerini yapamadığı anlarda hep tehlikeli ataklar yedi kalesinde.

Bunlardan birisinde dakikalar 69'u gösterdiğinde bir gol daha geldi Alanyaspor'dan Konyasporlu oyuncuların ve kaleci Sehic'in faul itirazları arasında VAR devreye girdi pozisyonun ofsayt olduğu golün iptal edildiği ilan edildi.

Konyaspor daha sonra etkili ataklar geliştirmeye başladı.

Beraberlik golü için ciddi girişimler yapılmaya çalışılsa da başarılı olunamıyordu ve dakikalar ilerledikçe panik havası daha da hakim oluyordu oyuncularda.

Bir türlü istediği gole kavuşamayan ve namağlup ünvanını sahasında kaybetmek istemeyen Konyaspor aradığı gole topa elle müdahale ederek sonrasında kendi kalesine gol atan Awaziem ile kavuşuyordu.

Son 4 maçtan da 1 puanla ayrılan Konyaspor için önceki hafta da 'alınacak çok ders var' demiştim ama artık böyle bir bir gitmeye de ne denir bilemiyorum doğrusu.!

Herşeye rağmen evinde 1-1 biten maçta hiç de alışılmadık bir görüntü sergilemesine rağmen puanla ayrılan Konyaspor'da sanırım milli ara ilaç gibi gelecektir diye düşünüyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.