Konya
°C
Yeni Meram

Konya turizmine önemli yatırım

Konya turizmine önemli yatırım- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.05.2023 01:13
30.04.2023 15:35
0
4525
ABONE OL

Sevgili okurlar; Son yıllarda Konya’ya birçok yatırım yapıldığının hep birlikte şahidi olduk. Son birkaç senede ise bu yatırımlar Konya tarihinin hiç görmediği düzeylere ve meblağlara ulaşmış vaziyette. Bunların hepsini size uzun uzadıya yazmayacağım. Zira şehir merkezine gittiğinizde kafanızı şöyle bir etrafa çevirdiğinizde zaten bu yatırımların bir parçasını göreceksiniz ve görüyorsunuz da. Konya şehir merkezinin çehresi Konya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çevre düzenlemesiyle hem tarihi Konya’nın hatrı canlanıyor aklımızda ve ruhumuzda hem de tertemiz ve şehir merkezine yakışan bir nizam insanın gönlünü alıyor. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Ama benim bahsetmek istediğim bu gün bu konu değil, yine Büyükşehir Belediyesinin dün açılışını yaptığı Hadim Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenlenmesi. Doğaya yapılan yatırımlar benim gözümde ayrı bir öneme ve güzelliğe sahip. Bütün yatırımlar şehirlerin güzelliğine ve cazibesine ayrı bir önem ve değer katıyor.
Konya Her bakımdan her bakımdan eşsiz bir tabiata ve güzelliğe sahip ülkemizin en nadide şehirleri arasında olan bir şehir. Turizm açısından, parlayan yıldızların başında geliyor. Ancak, Büyükşehirin kente yaptığı dünkü yatırım Konya’nın cazibesini, güzelliğini ve turizm potansiyelini bir kaç kat daha artırdı.
Zira doğa turizmi insanlar nezdine hiçbir zaman modası geçmeyen, insanı her daim kendisine çeken ve cezbeden ömürlük bir yatırımdır. Büyükşehirde hem doğaya hem de turizme vermiş olduğu önemi bu yatırımıyla taçlandırdı. Emeği geçenlere teşekkür etmemek elde değildi.
Başkan Altay, güncel bedelle 48 milyon 750 bin lira maliyetle hizmete açtıkları Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenlemesiyle de bölgenin Konya'nın en önemli turizm merkezlerinden birisi haline geleceğinin altını yaptığı konuşmasında özenle çizdi. Konya Modeli Belediyeciliğin her gün Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak işler yapmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Altay, konuşmasının devamda "İnşallah birlik beraberlik içerisinde şehrimize, bölgemize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" diyerek Konya’nın yarınlarının bugünlerinden daha güzel olacağını işaret etti.
Seçimin bereketinden midir nedir bilinmez ama bu yatırımları kimse cebine koyupta bir yere götürmeyecek kıymetli okurlar. Bunlar Konya’ya kazandırılan, şehrimizin değerine değer katan çok önemli yatırımlar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.