Konya
°C
Yeni Meram

Konya Bilim Festivali Sevenleri İle Buluşuyor

Konya Bilim Festivali Sevenleri İle Buluşuyor- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.10.2021 01:33
08.10.2021 16:35
0
2381
ABONE OL

7-10 Ekim tarihlerinde Konya Bilim Merkezinde yapılmaya başlanan Bilim Festivali ilk iki günde ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecek olan bilim festivalinde rekor katılım sağlanması da bekleniyor.
Yerli ve Milli uçaklarımızdan insansız hava araçlarına, ihalardan sihalara, tanklarımızdan helikopterlerimize kadar birbirinden muazzam çalışmalarımızı gençlerle buluşturulmasının ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Henüz küçük yaşlarda ki çocuklarımızın, gençlerimizin ufuklarının gelişmesi, bir uçağa bir insansız hava aracına dokunmalarının o gençlerin büyük ideallere kavuşmalarını sağlayacaktır.
Gençlerimizin eline imkan verildiği taktirde neleri başarabildiğini semalarımızda bizi koruyan insansız hava araçlarından gayet net anlayabilirsiniz. Ve anlamamız da gerekiyor. Her fırsatta defaatle söylüyorum. Her yıl koyulan yeni hedefler, 2023 - 2053 - 2071 vizyonları ne için? Bu hedefleri söylemek kolay. Önemli olan hedefleri gerçekleştirecek olan bugünün gençliğine, yarının anne babalarına, değer vermek ve bu hedefleri gerçekleştiebilecek potansiyele ulaşmalarını sağlamak.
Tam da bu hususta Konya Büyükşehir Belediyesinin Sosyal İnavasyon Ajansı ve KAPSÜL platformunu oluşturmuş olması genç mühendislerin yetişmesi, alanında çalışma imkanı bulması için çok büyük önem arz ediyor. Bu hususta bu platformların kurulması için çaba gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'ı ve tüm mesai arkadaşları ayakta alkışlanmalı.
Keşke yalnızca genç mühendislerimiz için değil birçok alanda platformlar kurulsa, gençlere idealler sunulsa, gençlere hayat amaçları aşılansa, yalnızca popüleritesi yüksek spor branşları değil tüm dallarda daha güzel imkanlar sunulabilse, keşke keşke keşke...
Ülkemizin özellikle Avrupa ülkelerine nazaran genç nüfusunun fazla olmasının şuan istihdam fazlalığı olarak zararlarını görsek de bu gidişatı tersine çevirmek yine bizim ellerimizde. Türkiye'nin yeni Türkiye vizyonuna geçiş aşamasında doğum sancıları çektiği aşikar. Bu acılar zamanla artacaktır da. Lakin bilinmelidir ki bu sancılar güçlü ve gelişmiş bir dünya devletini doğuracaktır.
Son olarak kıymetli okurlar, Yeni Türkiye Vizyonuna akredite edilmesi sonucunda, büyük bir atılım yapılacağını düşündüğüm, Avrupa'ya ve dünyaya örnek bir teşkilatın kurulmasının önemini ve nasılını haftaya sizlerle buluştuğumda anlatacağım. Şimdilik selametle...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.