Konya
°C
Yeni Meram

KILIÇDAROĞLU NEREYE KOŞUYOR

KILIÇDAROĞLU NEREYE KOŞUYOR- Behçet BÜYÜKGÖKMEN Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.11.2021 01:41
08.11.2021 14:44
0
1847
ABONE OL

Ana muhalefetin lideri, millet ittifakının mimarı on bir seçimin mağlubu son zamanların dindar ve dahi Erdoğan'dan daha imanlı lideri bir zat-ı muhterem.
Burada bir parantez açmak gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'dan daha imanlı olduğu hezeyanı eski AKP kurucusu ve daha eski milli görüş ileri gelenlerinden ve menfaat kayığını en son CHP limanına demirleyen Bay Abdüllatif'e aittir. CHP’nin dindarlaştığı hezeyanı da Bay Bülent'e aittir.
Bunları zaten medyada görüp okuyorsunuz.
Dostları (ki içinde ne yazık ki SP de var) ile iktidara yürüdüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu son zamanlarda pek bir cevval, pek bir esip gürler oldu.
Muhtereme asenamızın İmamoğlu'nu önce Sultan Fatih'e benzeterek övgüler sağanağına maruz bırakması ardından rabbiyessir'li mübarek zatlar kategorisine sokmasından sonra Kılıçdaroğlu'na olanlar oldu zannımca.
Muhtemelen can havliyle öyle coştu öyle coştu ki, adeta bendini çiğneyip geçen sele dönüştü. Bürokratları tehdit ederek işe başladı. Söylev ve demeçlerinde sözün şehvetinden olsa gerek dostlarını unutup yapmazsam, etmezsem, yapacağım, edeceğim gibi tekil sözcükler kullanmaya başladı. On bir seçim kaybetmesine rağmen hala koltuğu koruduğuna göre tek adam olarak ülkeyi yönetmeye de hakkı olmalıydı.
Bir gün önce Kandil'i yer ile yeksan etmenin ilk ve en önemli yasal dayanağı olan tezkereye hayır oyu verdi ve hatta evet oyu vermenin Cumhuriyet'e ihanet olduğunu söyledi, ardından gittiği milliyetçi muhafazakâr Yozgat'ta coştukça coştu Kandil'i yer ile yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demeyin dedi.
Nasıl bir coşkuya kapıldıysa iktidara geldiğinde bir hafta içinde çok ama çok şeyler yapacağını ilan etti. Asgari ücreti vergi dışı bırakmaktan gençler için oyun konsolundan ÖTV almamaya kadar bir dizi vaatte bulundu.
Kapıldığı heyecandan olsa gerek bir şeyi unuttu veya halkım nasıl olsa fark etmez diye düşündü.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı olduğuna ve parlamenterler sistemi geri getireceğine her şey yolunda gitse bile bunun yasal prosedür açısından yaklaşık üç yıl süreceğine göre çaresiz halkın bekleme süresi hayli fazlaydı ama olsun’du Kılıçdaroğlu gibi bir kurtarıcı için beklemeye değerdi.
Kılıçdaroğlu dizisinin son bölümünde Kanal İstanbul ihalesine katılma olasılığı olan müteahhitlerin ağır bedeller ödeyecekleri şeklinde tehditler yer aldı. Çevre duyarlılığı tavan yapmış olan Kılıçdaroğlu İstanbul'da bir programda Kanal İstanbul projesinin bir ihanet projesi olduğunu ilan etti. Ve bu projede yer alma cüretini gösterme ihtimali olanları ağır bedeller ile tehdit etti.
İzleyicileri ekrana kilitleyen bölüm finali böyleydi. Kılıçdaroğlu fanları olarak heyecanla yeni bölümleri bekliyoruz.
Bitirirken bir not...
Kılıçdaroğlu böyle coşar da, Rabbi Yessir sahibi İmamoğlu durur mu?
Görkemli bir Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni icra etti ve neredeyse bir lider gibi söylevde bulundu. Ayrıca son dakika haberlerine göre sosyal medya kerataları 2023 seçimleri yapılmış ve İmamoğlu yüzde elli sekiz küsur oyla 13’cü cumhurbaşkanı seçilmiş gibi bir kurgu filmi sosyal medyada dolaşıma soktular. Hayallerindeki hayalî Cumhurbaşkanını aylar/ aylar öncesinden selamladılar. Fatih ve Rabbi Yessir'den sonra yakında İmamoğlu için "mezarından kalkmış Atatürk" muamelesi yaparlarsa hiç şaşırmayın.
Vay keratalar vay!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.