Konya
°C
Yeni Meram

KENDİMİZİ GÜNCELLİYORUZ 

KENDİMİZİ GÜNCELLİYORUZ- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.01.2022 01:40
31.12.2021 16:41
0
2176
ABONE OL

 
Yeni yılın ilk gününden herkese merhabalar.. Zaman dilimleri belki de bir aldatmacadır.. 
Hayata yeniden başlamak mümkün mü? O umudu taşıyoruz elbette. Hayatımızın ajandasını kapatıyoruz, yeni bir ajandanın ilk sayfasına not düşüyoruz.. 
 Aslında bilinçli bir müslümanın yılbaşı, hicri takvime göre 1 Muharrem’ dir. Yılın muhasebesi o gün yapılır.  
Milâdî yeni yılda dikkatimi çeken şey ise, tüm insanlığın pozitif momentum alanına girip dualarda buluşması. Senede sadece bu gecede herkes güzel şeyler diliyor. Bundan dolayı kollektif bilincin etkisiyle insan kendisini iyi hissediyor bence.. 
Evet, sabrımızı zorlayan, tahammül sınırımızı aşan, kayıplarımızın da olduğu sıkıntılı bir süreçten gezegen olarak geçtik. Geçti dedim de kimine göre deldi de geçti. Şûra Suresi 30. Ayette Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder" der. Kusurlarımıza rağmen şefkatli, merhametli Rabbimiz var.  
Şöyle başımızı elimize aldığımızda; öyleyse bu yılın da bize öğrettiği bir şeyler olmalı. Öğretmen sınıfın çoğunluğu derse çalışmazsa ne yapar? Akılları başlarına gelsin, kendilerine çeki-düzen versinler diye şöyle bir kulaklarını çeker, değil mi? Biz de çok gevşedik. Kendimize çeki-düzen verip güncellemenin zamanı gelmedi mi? 
Yeni yılda ademlikten adamlığa niyet edelim..  O kişi “Kendini bilen Rabbini bilir” mucibince hayata hikmet penceresinden bakar. O kişi artık her şeye Allah’ın nuruyla bakar. Olgunlaşır, İnsan-ı kamil olur.  
Parıldar ve herkesin sevdiği tatlı bir kul olur. Yeni yıldan beklentilerin neler? diye klişe bir soru sormak istemiyorum kimseye. Hocasından hacısına entelinden danteline siyasetçisine kadar herkes bunu söylüyor.. Bunun yerine “Bize ne oldu?” sorusu daha mantıklı geliyor..  
Z raporu alır gibi, muhasebe defterini kapatır gibi hesabımızı keselim 2021 yılıyla. Neticede hepimiz kendi hayatımızın muhasebecisiyiz.. 
Yedik, içtik, güldük, ağladık, hastalandık, şifa bulduk, korktuk, kaygılandık, mutlu olduk, dua ettik, secde ettik, çalıştık çabaladık, düştük, kalktık, nefes aldık, gün oldu nefessiz kaldık, yıldızlara baktık, çimlere ayak bastık, gezdik gördük, okuduk yazdık, yalpaladık, , sevdik, öfkelendik, şükrettik, bir yıl daha "Hazreti İnsan" makamında duralım diye çok uğraştık.. 
Kırdığımız tüm kalpleri, açtığımız tüm yaraları, yaptığımız tüm hataları, girdiğimiz tüm hakları telafi edecek ömür ve niyet versin inşallah.. 
Yeni takvimimizde her birimize sağlık, huzur ve gayret nasip etsin.. 
 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.