Konya
°C
Yeni Meram

KARTAL BİRLİK RUHUYLA BERABERLİĞİ KURTARDI

KARTAL BİRLİK RUHUYLA BERABERLİĞİ KURTARDI- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.09.2021 16:32
19.09.2021 16:34
0
1096
ABONE OL

Neresinden bakarsanız bakın zordu Konyaspor açısından Giresun deplasmanı…

Çünkü rakip geride kalan maçlarda galibiyeti olmadığı gibi kalesinde 4 maçta 6 gol görerek, beraberlik bile alamamış ve neticede puanla henüz tanışamamıştı bu maça çıkana kadar.

Üstelik evinde seyircisi karşısında ilk golü atmak, ilk galibiyeti kazanmak adına tüm hırsıyla savaşacaktı baktığınızda.

Öyle de oldu beklendiği üzere.

Önceki hafta Altay galibiyetinin 11’i ile sahaya çıkmayı planlayan İlhan Palut, Zymer’in ani rahatsızlığı ile son anda kadrodan çıkması sonrası sahaya Michalak’ı sürdü. Zymer’in pozisyonuna geçen hafta ilk kez 11’de başlayan Serdar Gürler geçerken, O’nun yerinde de Michalak görev aldı.

İlk 45 dakika boyunca daha iyi başladığı maçta rakibi karşısında son derece temkinli bir oyun sergileyen Konyaspor, ilk dakikalarda daha çok topla oynasa da ilerleyen dakikalarda sürekli Giresun atakları karşısında iyi savunma yaparak, takım olarak birlik ruhu ile müthiş refleks göstererek rakibinin tehlikeli ataklarını bir bir savuşturmayı başardı.

Doğrusu hücumda etkili olamamasını bu kadar da beklemiyorduk ancak gerek solda Serdar gerek sağda Michalak ve özellikle ileride Cikalleshi ve arkasında görev alan destekçisi Endri Çekici kendilerinden beklenen alışılagelmiş performanslarından çok uzak bir ilk yarı çıkardılar.

İkinci yarıya Michalak’ı kenara alarak Rahmanovic hamlesi ile başlayan ilerde de kurgusal anlamda dokunuşlar yapan İlhan Palut, takımını hücum anlamında daha etkili hale getirmek istedi belki ama bu yarıya daha iyi başlayan bu kez Giresunspor oldu.

Sağlı sollu ataklarla iyi baskı kuran Giresun karşısında özellikle orta sahada defansa yardım için geriye yaslanınca defanstan seken toplar tekrar rakibe geçiyor ve tehlike üstüne tehlike doğuyor herşeye rağmen cansiperane bir savunma sergileniyordu.

Doğrusu bu baskı karşısında belki tek teselli Ahmet Hassan’ın oyuna girdiği anda topla ilk buluşmasında çektiği şutun direkten dönmesi oluyordu Konyaspor adına. Şanssız bir şekilde direkten dönen bu top gol olsa belki sadece savunma yapılan maçtan 1 yerine 3 puanla dönme başarısı bile çıkabilirdi desek abartmış olmayız herhalde.

Ancak bazı oyunculardaki gözle görülen performans düşüklüğü de dikkat çekici oldu.

Tamam Giresunspor belki çok iyi oynadı çok baskı kurdu ancak bunun bir sebebi de tek tek isimlerini yazmak istemediğim o oyuncuların kötü günlerinde olmalarından kaynaklıydı bana göre.

Defansif anlamda gösterilen bu büyük başarı ile gol yemeden tamamlamak gerçekten önemliydi.

Her şeye rağmen çok iyi savunma yapılan bu maçta alınan 1 puan çok değerli oldu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.