Konya
°C
Yeni Meram

KADİR GECESİNİN YANSIMALARI

KADİR GECESİNİN YANSIMALARI- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.04.2024 00:55
05.04.2024 12:10
0
757
ABONE OL

Kadir Gecesi, bin aydan hayırlı bir gece olarak belirtilen ve müminler için büyük bir öneme sahip olan mübarek bir gecedir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Suresi’nde “Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede melekler ve Ruh, Rabbinin izniyle her bir işte inerler. O gece esenliktir, tan ağarıncaya kadar.” (97:1-5) şeklinde buyrulmuştur.
Kadir Gecesi’nin en önemli özelliği, Kur’an-ı Kerim’in Cebrail (a.s) vasıtasıyla Hz. Muhammed’e (s.a.s) indirilmeye başlandığı gecedir. Bu nedenle Kadir Gecesi, İslam dini için çok özel bir yere sahiptir.
Kadir Gecesi’nin fazileti, bin aydan daha hayırlı olmakla ifade edilmiştir. Bu, Kadir Gecesi’nde yapılan ibadetlerin ve duaların sevabının bin ay boyunca yapılan ibadet ve dualardan daha fazla olduğu anlamına gelir.
Kadir Gecesi’nde melekler ve Ruh (Cebrail a.s), Allah’ın izniyle yeryüzüne inerler ve Kadir Gecesi’nin feyzi ve bereketiyle müminleri kuşatırlar. Bu gece, duaların kabul olma ihtimalinin en yüksek olduğu gecedir.
Peki Kadir gecesinin hayatımıza yansıması için neler yapmalıyız?
Günahlardan arınma ve tövbe etme gecesi: Kadir Gecesi, günahlardan arınmak, tövbe etmek ve Allah’a yalvarmak için en uygun bir gecedir. Bu geceyi fırsat bilerek, işlediğimiz günahlardan dolayı tövbe etmeli ve Allah’tan af dilemeliyiz.
Kadir Gecesi, Allah’ın rahmetinin ve bereketinin yeryüzüne indiği bir gecedir. Bu geceyi ibadetle geçirerek Allah’ın rahmetinden ve bereketinden bolca nasiplenebiliriz.
Kadir Gecesi, birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir gecedir. Bu geceyi ailemizle, dostlarımızla ve komşularımızla birlikte geçirebiliriz.
Kadir Gecesi’nin en önemli ibadetlerinden biri teravih namazıdır. Teravih namazını camide veya evde kılarak Kadir Gecesi’ni ihya edebiliriz.
Kadir Gecesi’nde bol bol Kur’an okuyarak bu gecenin feyzi ve bereketinden nasiplenebiliriz. Kadir Gecesi’nde Allah’a dua ve niyazda bulunarak istek ve dileklerimizi dile getirebiliriz. Kadir Gecesi’nde işlediğimiz günahlardan dolayı tövbe etmeli ve Allah’tan af dilemeliyiz. Kadir Gecesi’nde sadaka ve yardımda bulunarak sevap kazanabiliriz.
Büyükler ne güzel demişler; her geceyi Kadir her geleni Hızır bil.Rabbim Kadir gecesi bilincini tüm ömrümüze yaysın. Kadrimizi bilen insanları kaderimize eklesin. Hakikate vasıl olanlardan eylesin. Zikir fikir şükürle geçirmemizi nasip eylesin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.