Konya
°C
Yeni Meram

İnsanlar gülüyor

İnsanlar gülüyor- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
04.06.2022 01:19
03.06.2022 13:21
0
1969
ABONE OL

Sevgili okurlar; gülme refleksi insanlar açısından çeşitli anlamlarda sıkça kullanılan bir eylemdir. Bu eylemin altından sebebe göre bir sürü neden çıkarılabilir.
Mesela insan en bilindik haliyle komik olduğu için bir duruma gülebilir. Mutlu olduğu için gülebilir. Memnun olduğu için gülebilir. Neşelidir güler, dalga geçtiğinde güler. Hatta ve hatta insanlar sinirli ve kızgın olduğunda da gülebilir. Bu gülüşler gayet anlaşılabilir ve arkasında bıraktığı etkide çabucak silinir.
Ancak bir durum vardır ki, bu durumda gülündüğünde tehlike çanları çalışıyor demektir. İşler orda tersine dönmeye başlamış demektir. Orda bütün psikolojik sınırlar alt üst olmaya başlamış demektir ve okun yaydan çıkmasına yarım nefes kalmış, dönüşü olmayan bir yola çoktan girilmiş demektir.
Kıymetli okurlar; Bir insan eğer öfkeden gülüyorsa, haleti ruhiyesinde ciddi çarpışmalar içerisinde olduğu, baskıladığı ve ötelediği duygu ve düşüncelerinin, patlamaya hazır bir yanardağın artçı sarsıntılarını yaşıyor demektir.
Türk toplumu olarak bizler çok sabırlı bir milletizdir. Diğer milletlere pek benzemeyiz. Karşılaşılan herhangi bir olumsuz durumda önce çok umursamıyor gibi davranırız, görmezden geliriz, düzeleceğini düşünürüz. Baktık düzelmiyor mu, daha mı kötüye gidiyor, yine sükut eder sessizliğimizi muhafaza etmeye devam ederiz. Hala mı aynı durum, dost sohbetlerinin konusu yaparız, yalandan şikayet ederiz ahlanırız vahlanırız ama düzeleceğine dair umudumuz vardır yine yolumuza devam ederiz. Yine mi olmuyor, alışmış gibi yaparız dalgasını geçeriz, güleriz eğleniriz neşemizi buluruz. Ama artık içerlerde bir yerlerde o bahsettiğim yanardağın ateş damarları hafiften kabarmaya başmış demektir. Artık o istihzai gülüşlerimiz donuklaşmıştır.
Sosyal medyada görüyorum. Sosyal hayatta şahit oluyorum. İnsanlar içinde bulunduğumuz pahalılığa en ünlü komedyenlere bile taş çıkartırcasına eğlenceli videolar çekiyor. Caps’ler yapıyorlar. Gülüyorlar eğleniyor. Şunca senedir sosyal medya kullanıcısıyım, ben insanlarımızın bir şeylere bu kadar güldüğüne ilk defa şahit oluyorum. Daha önce de benzer pahalılıklar yaşamıştık ya da başka olumsuz olaylar görmüştük ama hiç birinin etkisi bu kadar kendini göstermemişti. İnsanlar resmen içinde bulunulan ekonomik durumla ilgili kahkaha selleri atıyorlar. Gülücük tufanları patlatıyor. Komik videoların, caps’lerin, paylaşımların ardı arkası kesilmiyor. Alaylar dalgalar kahkahalar hem sosyal medyada hem de sosyal hayatta havalar da uçuşuyor…
Mu acaba…
Durum gerçekten böyle mi?
Ben sanmıyorum…
İnsanlar şuan öfkeden gülüyor.
Bunlar içlerindeki öfkenin dışavurumundan başka bir şey değil.
Önce sessiz kaldılar.
Sonra umursamaz gibi yaptılar.
Düzeleceğini bekledir.
Ama daha da kötüye gitti ve gidiyor da.
Şimdi ise öfkeden gülüyorlar.
Haydi hayırlısı….

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.