Konya
°C
Yeni Meram

İBB’DE TERÖRİSTLER İŞE ALINMIŞ

İBB’DE TERÖRİSTLER İŞE ALINMIŞ- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.01.2022 16:45
05.01.2022 16:47
0
1826
ABONE OL

Diyader, PKK terör örgütü elebaşının talimatı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde oluşturulan ve faaliyet gösteren güya sözde Kürdistan kurulduğunda diyanet teşkilatı olarak görev yapması beklenen bir dernektir. Bazı üyeleri ve dernek başkanı terör örgütüne üyelik ve iltisaklarından dolayı halen tutuklu bulunduğunu İç İşleri Bakanını açıkladı. Bu derneğin şimdiki görevi de milli ve manevi değerlerine bağlı muhafazakar Kürt kardeşlerimizi terör örgütüne iltisaklarını ve üyeliklerini sağlamaktır.
Devlete ve belediyelere memur ve işçi alınırken devlet güvenlik soruşturması istenir. Engel bir durum varsa kişiler devlette ve belediyelerde memur ve işçi olamazlar. Bu on yıllardır böyle… Bu nedenle de suçlular ve teröristler devlet memuru ve işçisi olamıyor. Son yerel seçimi CHP’nin kazanmasından sonra üç tane CHP milletvekili Anayasa Mahkemesine başvurarak güvenlik soruşturması nedeni ile hakkında soruşturma bulunanların hak ihlaline uğradıklarını iddia ve dava ettiler. AYM bu davayı kabul ederek hak ihlaline karar verip devlete girişteki güvenlik soruşturması uygulamasını iptal etti. Bu iptalden sonra özellikle İBB’ye çok sayıda, iddialara göre 557 tane teröristin işçi olarak alındığını İç İşleri Bakanlığı altı aylık takiple tespit etmiş. Bunların da 442’si PKK mensubu imiş. Bu terör mensuplarının Diyader referansı ile İBB’ye giren imam ve gassal pozisyonunda bulunanların da olduğu bunların takiplerinin sonucu olduğunu İç İşleri Bakanı açıklandı. Bu kişilerin maaşlarının belirli bir kısmını Diyader’e aktardıkları da belirlendi. Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile AYM’nin iptal ettiği güvenlik soruşturması kanunu yeniden TBMM’den geçerek kanunlaştı.
Konu basın ve yayıma düşünce İBB Başkanı Ekrem İmamoglu işleyişi bildiği halde hem suçlu hem de güçlü misali suçu Adalet Bakanlığına atarak, sabıka kağıdını ben vermiyorum, Adalet Bakanlığı verdi, dedi. Doğru sabıkasızlık kağıdını Adalet Bakanlığı verdi ama sabıka kağıdı suçu sabit görülüp cezası kesinleşen kişiler için verilir. Yani suçu sabit görülüp cezası kesinleşmeyen henüz takipteki kişilerin kayıtları Adalet Bakanlığında tutulmaz emniyette ve savcılıklarda tutulur. Anlaşılıyor ki İBB bu teröristleri işe alırken emniyetten ve savcılıklardan soruşturma yapmamış veya buna hiç gerek duymamıştır. Zira Ekrem Bey'in HDP’ye dolayısı ile PKK’ya diyet borcu var. HDP’nin oyları ile seçimi kazandı. Kazandıktan hemen sonra da "PKK başkanı Apo"nun heykelini dikeceğiz" diyen HDP eski eş genel başkanı Demirtaş’ın siyasetini beğendiğini söyledi. Ayrıca görevden alınan belediye başkanlarının hüzünlerini de paylaşmak için Diyarbakır’a da gitti. Yani Ekrem Bey'in bu konuda her davranışı bilinçli…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.