Konya
°C
Yeni Meram

Hedef yine Avrupa!

Hedef yine Avrupa!- Hüseyin TURGUT- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.09.2022 01:46
26.09.2022 10:08
0
5635
ABONE OL


KONYASPOR, hasretle beklediği stadyumuna son anda bir pürüz çıkmazsa Ümraniyespor maçıyla birlikte kavuşacak. Konya’da organize edilen 5. İslami ve Dayanışma Oyunları’nın açılış törenine ev sahipliği yapan Medaş Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun zemininde oluşan hasar nedeniyle henüz Süper Lig’de evinde maça çıkamayan yeşil-beyazlılar, son teknolojiyle yenilen hibrit çim çalışmalarının tamamlanmasıyla taraftarıyla buluşmak için gün sayıyor.
Son olarak Konferans Ligi 2. Tur rövanş maçında Vaduz ile oynanan karşılaşmada taraftarının önüne çıkan Anadolu Kartalı, zeminin bakıma alınması nedeniyle Süper Lig’de iç saha maçlarını Eskişehir’de oynamak zorunda kaldı.
Eskişehir’de 3 iç saha maçına çıkan Konyaspor, Fenerbahçe ve Hatayspor’u mağlup ederken, Başakşehir ile golsüz berabere kaldı ve 7 puan toplayarak, bu zorlu süreci başarılı bir şekilde tamamladı. Bu süreçte Konyaspor taraftarları imkanlar ölçüsünde takımlarını yalnız bırakmamaya çalışırken, Eskişehirli futbolseverler de tribün desteğinde bulunarak Konyaspor’u evinde gibi hissettirdi.
Açıkçası ligin başlamasıyla birlikte Konyaspor’un iç saha maçlarının başka şehirde oynamak zorunda kalması hepimizi endişelendirse de yeşil-beyazlılar, aldığı başarılı sonuçlarla hem yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı, hem de bu kritik virajı hasarsız geçti.
Süper Lig’in ilk 7 haftasında topladığı 14 puanla bu sezon da Avrupa hedefini kovalayacağının sinyallerini veren Konyaspor, kadrosunda yaşanan birçok değişikliğe karşın geçtiğimiz sezon bıraktığı yerden yoluna emin adımlarla ilerliyor ve spor kamuoyunu takdirini toplamaya devam ediyor.
Tabi ki futbolda hiçbir zaman gevşememeliyiz. Lig bu sezon çok ama çok zorlu geçecek. İlk 7 hafta maçlarında çıkan sürpriz skorlar da bunun en büyük göstergesi.
Konyaspor olarak ligin bundan sonraki bölümünde de ayağımızı yere sağlam basarak hareket etmeliyiz. En ufak gevşemede rakipler cezayı kesebilir, kendimizi hiç beklemediğimiz bir sıralamada bulabiliriz.
Kötü bir sürpriz yaşamamak için maç maç düşünmeli ve rehavete kapılmamalıyız.
Bir parantez de Konyaspor Basketbol’a açalım…
Konya’nın yıllardır devam eden Süper Lig hasreti nihayet sona erdi. Konyaspor yönetimi futboldan sonra basketbolda da özlenen başarıyı sağlayarak, Konya’yı Süper Lig’e taşıdı.
Burada yeni bir yapılanmaya gidilerek, sil baştan kadro oluşturuldu. Takımı Süper Lig’e taşıyan birçok sporcuyla yollar ayrılırken, sadece Koç Engin Gençoğlu ve birkaç oyuncu ile yola devam edildi.
Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda hedefini lige tutunmak olarak belirleyen Konyaspor, kaliteli yerli ve yabancı isimleri bünyesine katarak, iyi bir kadro oluşturdu.
Uzun bir hazırlık dönemi geçiren yeşil-beyazlılar, artık yeni sezonun başlamasını bekliyor. Umarım, yıllar sonra basketbolda yeniden Süper Lig heyecanı yaşatacak olan temsilcimiz, Beşiktaş ile başlayacak bu serüvende iyi bir hikaye yazarak hepimizi mutlu eder…
Gelelim 1922 Konyaspor’a…
Geçtiğimiz sezon beklenmedik bir şekilde 2. Lig’den düşen Yavru Kartal, iyi başladığı 3. Lig’de son iki maçta alınan yenilgilerle bizleri üzdü.
Kadrosunu baştan aşağı yenileyen ve altyapı destekli genç oyuncularla sezona başlayan Pilot Takım, yeniden 2. Lig’e dönmenin mücadelesine girdi.
Tabi ki futbolda düştükten sonra yeniden bir üst lige dönmek kolay olmuyor.
Ancak 1922 Konyaspor, zoru kolaya çevirebilecek bir kapasite ve oyuncu grubuna sahip.
Genç futbolcular, kendilerine verilen fırsatı iyi değerlendirirlerse hem kendilerini ispatlayacaklar, hem 1922 Konyaspor’u yeniden 2. Lig’e taşıyacaklar, hem de Konyaspor’a göz kırpacaklar…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.