Konya
°C
Yeni Meram

Hazır mısın Konya?

Hazır mısın Konya?- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.08.2022 01:00
01.08.2022 09:19
0
2114
ABONE OL

Şehrimizde gelecek hafta salı günü start alacak ve 18 Ağustos tarihinde kapanışı yapılacak olan İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış heyecanında son kulvara girildi.. Gerek şehrimiz gerek ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan bu organizasyonda en önemli ev sahipliğini biz yani Konya yapacak.
56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu ve bir o kadar da heyetin katılacağı organizasyonda salon ve sahalarda sporcuların göstereceği mücadeleler nefes keserken şehir olarak bizlerin de üzerine büyük görevler düşüyor. Öncelikle bu organizasyonu sahiplenmemiz gerekiyor.
Çünkü bu organizasyonla şehrimiz çok önemli kazanımlar elde edecek. Bunların en başında hiç şüphesiz oyunlar için yapılan tesisler geliyor. Daha sonra şehrimizin ekonomisi büyük bir kazanım elde edecek. Sonuçta o kadar insan yiyeceğini, içeceğini kendi ülkesinden getirmeyecek, çarşıdan pazardan tedarik edecek. Otelinden lokantasına, esnafından tüccarına, taksicisinden hediyelik eşyacısına kadar birçok alan yoğun bir 10 gün yaşayacak.
Ekonomik kazanımın yanı sıra kültürel ve turizm olarak da büyük önem arz eden bu oyunların katılımcıları aynı zamanda ülkelerinin birer gözlemcisi ve elçisi olarak şehrimizdeki güzellikleri ve gelişimi ülkelerine döndüklerinde anlatarak bu kazanımlar için ilk adımı atmış olacaklar.
O nedenle oyunlar süresince Konya'nın ev sahipliğini, sevgisini, birlikteliğini tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor.
Şu aralar şehirde büyük bir hareket var, oteller rezervasyonda, şekerciler imalatta, matbaa baskı sektörü organizasyon komitesinin siparişlerini yapmakta, lokantalar servis ağını güçlendirmek yoğun bir mesai harcıyor. Bunlar şehrimiz için ülkemiz için çok güzel gelişmeler.
Bunun sekteye uğramaması ve şehrimize yakışır halde olması adına şehir olarak bunu sahiplenmemiz ve üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor.
Oyunların takibi ve tribünde desteklenmesi, şehrimizin organizasyon şehri olduğunu da tüm dünyaya gösterecektir.
Çünkü İslami Dayanışma Oyunları demek sadece salon ve sahada yapılan bir spor etkinliği değil, İslam ülkelerinin birlik ve beraberliklerinin de tüm dünyaya sergileneceği bir faaliyettir.
Bu anlamda gerek organizasyon komitesi gerekse de Büyükşehir Belediyemiz yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor.
İslami Dayanışma Oyunları'nda 19 spor, 1 geleneksel gösteri ve 4 de paralimpik olmak üzere toplam 24 spor branşında sporcular mücadele verecek. Atletizm, atıcılık, 3x3 basketbol, bisiklet, bocce, jimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kickboks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol ve yüzme branşlarında ter dökecek sporcuların olimpiyat köyünden çıkışları yasak olsa da heyetler şehir merkezinde olacaklar. O nedenle misafirlerimize en güzel ev sahipliğini ve misafirperverliğimizi gösterelim. Dahası şu önemli soruyu sormak için erken olmasa gerek: Hazır mısın Konya?
***
Hafta sonu Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak Bursa ve Yalova ziyareti yaparak bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunduk. Öncelikle şehrimizde görev yapmış Valilerimiz ve geçen ay Bursa’ya tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz’ı ziyaret ettik. Her ne kadar Bursa Valimiz Yakup Canbolat ile bakan programları nedeniyle görüşememiş olsak da Bursa’da Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz’a hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştirdik. Ardından Yalova’da Vali Muammer Erol’u ziyaret ederek eski günleri yad ettik. Çok faydalı bir ziyaret oldu. Çünkü Konya vefası yaşanınca, unutulmaz anıları hafızalara kazıyor. Bu şehir kendisine hizmet etmiş, emek vermiş, ter dökmüşleri asla unutmaz. Bu siyasetinden bürokrasisine, sporundan sanatına, kültüründen sanayisine kadar her alanda geçerlidir. Mevlana hoşgörü ve sevgisi nasıl baki ise vefası da bir o kadar bakidir. Bu doğrultuda bu şehre hizmet etmişlerimize teşekkür ediyor hayatta olmayanlara rahmetler diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.