Konya
°C
Yeni Meram

HASAN KILCA'NIN VİZYONUYLA KARATAY

HASAN KILCA'NIN VİZYONUYLA KARATAY- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.03.2024 00:51
12.03.2024 15:06
0
1895
ABONE OL

Kıymetli dostlar, bir yandan rahmet ayının manevi atmosferi ile coşarken bir yandan da çalışmalarımıza soluksuz devam ediyoruz. Rabb’im Ramazan'ı hakkıyla ihya etmeyi ve idrak etmeyi nasip eylesin.
Geçen hafta Karatay Belediyesi’nin tanıtım toplantısına katılmıştım. “Alnımızın akıyla Karatay aşkıyla” mottosuyla çıktıkları bu yolda, hafızalarımızda iz, gönüllerimizde yer edindiler.
Hasan Kılca’nın Karatay’ı dönüştürme yolunda attığı en önemli adımlardan biri, özkaynaklı yatırımlara önem vermesi. Borçlanmadan, kendi imkanlarıyla yaptığı yatırımlarla Karatay’a birçok yeni eser kazandırdı.
Öncelikle, Sayın Kılca’yı farklı kılan bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Malumunuz Başkanımız, Karatay’ın değişen yüzünün simgesi. Çünkü hafızlığın verdiği disiplin ve azimle Karatay’ı modern bir şehre dönüştürüyor, Kur’an’ın ışığında şehre vizyon kazandırıyor. Ahlak ve maneviyatı ön planda tutuyor. Bu da kendilerini zirveye taşıyor.
Bir hafız olarak, “Hafız olmanın ne demek olduğunu, ne zorluklarla yetiştiğini ve Kur’an’ı taşımanın kendisine ve çevresine nasıl ışıl ışıl yansıdığını çok iyi biliyorum.
Peki, Karatay’da neler oluyor biliyor musunuz? Lavanta bahçeleri her yeri mor bir denize dönüştürmüş, lavantadan yapılan ürünler ise her köşeyi süslüyor. Adeta lavanta kokulu bir rüyaya adım atmış gibi hissediyorsunuz! Artık lavanta denince akla ilk gelen yer Karatay oluyor.
Karatay’da yatırımlar adeta bir şelale gibi akıyor! Sağlıkta yepyeni tesisler, sporda modern alanlar, keyifli sohbetlere ev sahipliği yapacak kafeler, şehri baştan aşağı yenileyecek yol çalışmaları, huzur ve ferahlık vadeden yeşil alanlar ve daha pek çok proje. Karatay, her alanda gelişmeye ve güzelleşmeye devam ediyor.
Yoksul ve muhtaç ailelere yönelik sosyal yardımlaşmalar, engelli bireylere yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri, yaşlılara yönelik bakım ve destek hizmetleri gibi birçok sosyal projeyi hayata geçiriyorlar.
Kıymetli dostlar, bu yazıda eserleri saymakla bitiremem. Özellikle dikkatimi çeken konulardan birisi de; Ceplere konulan harçlıklar ve eğitim materyalleri.. Bu jestle çocuklar hem harçlıklarını harcayacaklar hem de ihtiyaç duydukları her şeye sahip olacaklar. Harçlıklar sadece maddi bir destek değil, aynı zamanda eğitime verilen önemin de bir göstergesi. Bu sayede çocuklar motive olacak, ailelerin yükü hafifleyecek ve geleceğe yapılan yatırım artacak. Eğitime verilen bu önem hepimiz için bir kazanç!
Velhasıl, toplantı güzeldi, sohbetler keyifliydi, ama asıl sürpriz sonrasındaydı: Mini Ata tohumları ve enfes kuru dolmalar! Bu jestle kalbimizi fethettiler, toplantının güzel bir anısı olarak hafızalarımıza kazındı. Tohumları ekecek, dolmaları afiyetle yiyeceğiz ve her lokmada sizi hatırlayacağız!
Yatırımlar sadece bugünü değil, geleceği de aydınlatıyor. Karatay, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güzel bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bu vesile ile Sayın Kılca’yı ve değerli ekibini kutluyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.