Konya
°C
Yeni Meram

GİZEMLİ KONULAR (2)

GİZEMLİ KONULAR (2)- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.05.2024 00:30
26.05.2024 14:00
0
814
ABONE OL


Gizemli konuların bizdeki geçmişteki olayları bir incelemeye alırsak başta rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazası. 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş Göksun'da emaneti teslim etti. Adam gibi adam. Kendisi ile bir anımız da var. 2009 yerel seçimlerinde benim 17.00'de KON TV'de programda konuşmam vardı, rahmetlinin de 18.00'de. Kendileri, programları yer değiştirelim talebinde bulundu. Bizler de “Emriniz olur efendim.” dedik.
Rahmetli bizden önce programa girdi ve konuşması sonrasında kendisi ile ayaküstü de olsa görüştük. Görevini yerine getirmiş bir insanın mutluluğu ve aşırı koşuşturmanın yorgunluğu vardı. Vefatı üzerinden 15 yıl geçmiş, helikopterin kesin düşme sebebi açıklanabildi mi?

Rahmetli Yazıcıoğlu parlamentodaki ve memleket düşmanlarına karşı duruşu hep zihinlere kazınmıştır. Bu duruş kim bilir kimlerin tekerine taş koydu. Mekanı cennet olsun. Adam gibi adamdı.
Yine 17 Ağustos 1988'de Pakistan Genelkurmay Başkanlığı da Pakistan Cumhurbaşkanı rahmetli Ziya-ül Hak yine bir uçak kazasına kurban gitti. Kaza aydınlanabildi mi? Aydınlanamaz, aydınlatmazlar.
Gelelim rahmetli Eşref Bitlis Paşa'mıza. Eşref hocam diyorum. Zira Eşref hocam, o zamanlar albay rütbesindeydi ve Karatay Lisesinde benim Milli Güvenlik dersime giriyordu. Kendileri Konya'da görev görevinin başındaydı. Tavırları, insanlığı, enerjisi, vatansever tutumları hala gözümün önünde. Bize milli güvenlik konuları ile beraber hayatı da öğretti. Vatanı öğretti. Vatanın nasıl kazanıldığını öğretti.
Rahmetli hocam, 17 Şubat 1993'te Ankara'dan Diyarbakır'a uçarken Yenimahalle'de uçağı düştü. Çok tuhaftır, uçakla alakalı hiçbir bilirkişi raporu ve teknik rapor tutulmadı. Çok çelişkili ifadeler ortaya atıldı. Suikastla alakalı Bitlis- JİTEM dahi konuşuldu. Uydurma bir ifade zamanın Genel Kurmay Başkanı Doğan Güneş tarafından buzlanma ve pilotaj hatası olarak ifade edildi. Muğlak ifadeler.
Eşref Bitlis rahmetlinin bir PKK raporu var ki şu anda yaşananları ta o zamandan görmüş. Bütün gelişmeleri ve PKK'nın nihai hedefini ta o zamanlardan görmüş ve yazmış. Rahmetlinin bir tespitine bakın lütfen. “Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar, PKK'ya yardım ediyor, atıyor.”
Belki de en önemlisi o zamanlar ABD tarafından kurulan Çekiç Güç'ün ülke sınırlarını terk etmesini bunların amaçlarının PKK'ya hizmet olduğunu vurgulamıştı.
Bir başka suikast haberi verelim. Yine gazeteci- yazar rahmetli Uğur Mumcu cinayeti. 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki yerli malı aracına binerken araç infilak ediyor. Uğur Bey rahmetli oluyor. Tevafuka bakın, rahmetli Uğur Mumcu'nun da PKK ile ilgili hazırlamış olduğu bir raporu var. Bazı şeyleri çözdüğü için birilerinin hoşuna gitmedi. Hükümranlık hevesindeki ülkelerin yüce çıkarlarına ters düşerseniz gereğini yapıyorlar.
Asıl mesele Arzı Mevud mu acep? Vadedilmiş topraklar. Yine yazalım. İskandinav ülkelerinde ABD, Kanada, Avrupa ve diğer ülkelerde fazlaca bir problem yok iken adamların gündemi sözde Arzı Mevud.
Ajandalarında Suriye, Irak, İran ve Türkiye'nin yer aldığı su, petrol ve enerjinin kaynağı vadedilmiş topraklar var. Buraları karıştırıyorlar ve devam edecekler. Irak'ı yeteri kadar karıştırdılar onlara PYD belasını bulaştırdılar. Suriye'de karışıklık devam ediyor. Bizim Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizi ta 1983'ten beri karıştırmaya devam ediyorlar.  
Bazı Türkiye düşmanlarının ajandalarında paravan PKK güdümlü sözde devletin kuruluş tarihi 2016 idi. Ancak idarecilerimizin kararlı tutumu sayesinde onlara göre gecikti. Bu Türkiye ve İslam düşmanları, onun için bu bölgeye 7 bin tır silah ve mühimmat gönderdiler. PYD ve PKK'nın satılık, tetikçi kadrolarını eğitiyorlar.
Orada mütemadiyen karışıklık çıkaracak paravan, tetikçi bir devletin temellerini atmaya çalışıyorlar. Emellerine kavuşunca işleri kolay. Tek bir hamlede satılık paravan devletin yerine sözde büyük İsrail'i oturtuverecekler.
Ancak o kadar kolay olmasa gerek. Tek problem rahmetli Özal'ın ifadesi. “Dış güçler içimizde çok kolay satılık adam bulabiliyorlar.” Biz sağlam durursak zor görünüyor.
Rahmetliler Muhsin Yazıcıoğlu, Eşref Bitlis, Uğur Mumcu ve diğer vatanseverlerin hepsi PKK karşıtıdır. PKK'nın hile ve desiselerini çözmüş kişilerdir.
Coğrafya...
Rabbim 'in veremi
Milletin görevi
Mücadeleye devam

Saygılarımla

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.