Konya
°C
Yeni Meram

Eğitim Öğretim Maddiyata Dökülmesin

Eğitim Öğretim Maddiyata Dökülmesin- Mustafa DEĞİRMENCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.09.2021 01:54
08.09.2021 16:56
0
2530
ABONE OL



Değerli okurlar, yeni eğitim öğretim yılı başladı. 1,5 yıl aradan sonra hayat okulların açılmasıyla normalleşme yolunda ilerliyor. Sıkıntılı bir eğitim döneminin ardından online eğitime artık bir dur diyebildik. Umarız böyle de devam eder. Uzaktan eğitimin getirdiklerini ve götürdüklerini şimdi daha net görebileceğiz. Okulların kapalı, ekranların açık olduğu dönemde bakalım neler yapabilmişiz.
Geçtiğimiz dönem masrafsız bir dönemdi. 300-500 TL’lik bir tabletle eğitim öğretim yılını tamamladık. Peki bu dönem nasıl başladı?
Israrla biz almıyoruz dense de alınan kayıt paralarının ödenmesiyle başladı. Pek çok okul, veliden kayıt parası talep etti. Okul Aile Birliği adına, temizlik parası adı altında, bağış adı altında paralar alındı. Ödeme yapmayanların kayıtları zorlaştırıldı. Bu maalesef her sene istenir, gazeteler her sene yazar, okul müdürleri ise her sene inkar eder. Etsinler!
Okul kayıt parasının dışında bir de araç gereç ve kırtasiye maliyetleri vardır. Bu, genelde okulun işaret ettiği kırtasiyelerden alınır. Eh böyle olunca da haliyle birkaç kuruş daha pahalıya satılır. Onun ardından okul kıyafetleri ya da eşofman takımı. Bunda da okulun işaret ettiği mağazalardan alışveriş yapılır. Okul rozeti bile okullar için bir gelir kaynağı haline getirilir. Okul müdürlüklerinin bir kısmı eğitimciden çok, esnafa dönüşür. Kimse alınmasın, darılmasın, yazdıklarımın abartı olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Okul ismi ya da mağaza ismi vermeden genel olarak bu sorunları dile getirmek istedim. Semt okulları bile artık öğrenci-velisini ekonomik kazanç olarak görüyor. Bu insan işsiz mi? Bu insan işten yeni mi çıkartıldı, aldığı maaş yeterli mi diye düşünmeden, belki de bilmeden aileleri güç duruma düşürüyorsunuz. Yeni eğitim döneminde, kaybedilen 1,5 yılın nasıl geri kazanılacağı yerine, okulun ekonomik sorunlarının düşünüleceği bir yıl olmaması dileğimle… Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. İşini gereği gibi yapan, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimize ve idarecilerimize başarılar diliyorum.
Saygılarımla

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.