Konya
°C
Yeni Meram

DİYET MEVSİMİ

DİYET MEVSİMİ- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.09.2021 01:27
27.09.2021 13:29
0
2188
ABONE OL

Gerek danışanlarıma gerek takipçi kitleme her ne kadar diyetin zamanı olmadığını bas bas bağırsam da sonbaharın gelişi, okulların açılışı ve tatil modundan yavaş yavaş çıkmamızla beraber daha düzenli bir hayata geçtiğimizi inkâr edemem.
Tatil boyunca yeme içme düzenimiz gerek mekan değişiklikleri gerek günlük rutinimizin bozulmasıyla epey sallantıya uğradı. O halde şimdi toparlanma zamanı!
İşi olanlar işe, okulu olanlar okula uğurlandıktan sonra başlasın temiz beslenme diyoruz ve bir sonraki yazı daha fit ve daha sağlıklı karşılıyoruz.
Hep söylediğim gibi diyet dediğimiz olay tıpkı parmak izimiz gibi kişiye özeldir. Sizin yeme içme saatleriniz, uyanma-uyuma vakitleriniz, sevdiğiniz-sevmediğiniz besinler, hastalıklarınız gibi pek çok detay sorgulanır ve ona göre planlanır. Bundan sonra ise top sizdedir. Diyetinize sahip çıkmak, karşılıklı verilen emeklere saygı duymak adına başladığınız işi devam ettirmek ve vazgeçmemek sizin kendinize olan sorumluluğunuzdur.
Her vazgeçiş, bir sonraki diyet başarınızı baltalayacaktır. O nedenle gerek düşerek gerek göklere çıkarak bu süreci sürdürmeye ve sonuç odaklı ilerlemeye çalışmalısınız. Merdivenleri çıkarken zirveyi görmek zorunda değilsiniz, çıktığınız her bir adıma iyice odaklanın ki er geç sizi zirveye taşısın. Acele etmek yok, yalnızca kilo vermeyi değil sağlıklı bir bedene kavuşmayı hedefleyin. Klasik belki ama, o kiloların bir gecede alınmadığını, bir gecede de verilmeyeceğini unutmayın.
Bu süreçte ödül-ceza sistemiyle ilerlemek sizi hem demoralize edecek hem de diyete olan bağlılığınızı düşürecektir. Bu nedenle aç kalmadan, bu süreçte gerek lahmacun gerek pasta yiyerek beslenmeyi ve zayıflamayı öğrenmelisiniz ki yaptığınız diyet sürdürülebilir olsun. Ödül-ceza mantığı sizi “diyetteyim” psikolojisine sokar ve yaptığınız şey her ne kadar sağlığınız için yararlı da olsa psikolojik olarak sizi yıpratır. Bu süreci zorla değil, keyifle geçirin. Size eşlik edecek olan yol arkadaşınızı iyi seçin; diplomasızlara sağlığınızı emanet etmeyin.
Değerli olduğunuzu önce kendinize hatırlatın. Eylül bitti, ekim geliyor. Haydi, kalkıp silkelenin. Bir kışı daha heba etmeden sağlığınız adına güzel bir adım atın.
Ben, hep yanınızdayım!
Sağlıcakla kalın!

DİYETİSYEN ÜMMÜ GÜLSÜM ETYEMEZ
@dyt.ummugulsumetyemez

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.