Konya
°C
Yeni Meram

Demokrasi aşkına

Demokrasi aşkına- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.07.2022 01:10
17.07.2022 15:11
0
1799
ABONE OL

Bundan tam 6 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, birliğine, dirliğine, bağımsızlığına ve demokrasisine karşı hain terör örgütü FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve Türkiye halkının inancı ve dirayetiyle geri püskürtüldü. Türk milleti darbeye asla geçit vermedi ve vermeyeceğine de başta hain terör örgütü FETÖ olmak üzere yedi düvele ispat etti.
Zira Türkiye artık eski Türkiye değildi. Türk halkı artık eski Türk halkı değildi. Türkiye ne zaman gelişmeye başlasa her 10-15 yılda dış mihraklar tarafından yapılan darbeler ve cuntalar dönemi çok eskilerde kalmıştı. Millet ve siyasi irade bu sefer kara postallara geçit vermedi.
Türk halkı tüm inancıyla gövdesini tankların önüne attı. Yüreğini namluların karşısına dikti ama darbeye geçit vermedi. Türk milletinin kalbi Meclis bombalandı. Yollar bombalandı ama artık uyanmış, üzerindeki mental yorgunluğu atmış, darbeler ve cuntalarla sindirilmiş psikolojisinden kurtulmuş bir Türkiye vardı. Ve o Türkiye o gün hiç korkmadan, tereddüt etmeden, geride bırakacağı evladını eşini ailesini hiç düşünmeden önce vatan diyerek göğsünü tanklara siper etti. Kara postallara geçit vermedi. 0 gün 251 fidanımız şehit olurken, binlerce vatandaşımız gazilik mertebesine ulaştı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm yurtta olduğu gibi Konya’da ilk günkü aşkla, heyecan, dualarla, salalarla anıldı, yad edildi, milletin zaferi millete yakışır bir şekilde yürekten kutlandı. Darbelere ve cuntalara Türkiye’de artık geçit verilmeyeceği yedi düvele yeniden hatırlatıldı.
15 Temmuz bize unutuldu denilen, artık eskisi gibi değil denilen bir çok milli duyguyu tekrar şaha kaldırdı. Zira Türk milletinin damarlarında akan o asil kan hala tazeydi. Hala anlamını ve önemini muhafaza ediyordu. Vatan ve millet aşkıyla akan o asil kan, mevzubahis vatan olunca, Akif’inde söylediği gibi “Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım” diyerek, düşmana dur dedi. Ve bunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtladı. Türk yine o eski Türk’tü. Rabbim bir daha devletimize ve milletimize böyle hain darbeler yaşatmasın.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.