Konya
°C
Yeni Meram

CANIM İSTEDİ ÖLDÜRDÜM!

CANIM İSTEDİ ÖLDÜRDÜM!- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.11.2021 01:44
12.11.2021 16:46
0
2260
ABONE OL

Başak Cengiz...28 yaşında nişanlı ve mimar genç bir kızdı...
Kim bilir nice güzel hayalleri hedefleri vardı...
Evlenme teklifi alıyorsunuz ve ertesi gün vahşice öldürülüyorsunuz!
Hem de 14 yaşından beri psikolojik tedavi gören birkaç yıldan beri de tedaviyi reddeden katil Can Göktuğ Boz tarafından..!
Havsalam almıyor. Nasıl bitecek nasıl tükenecek sizin soyunuz? “İdam gelmeli!” deyince yer yerinden oynuyor değil mi?
Bu nasıl bir psikopatlık? Nasıl bir sosyopatlık? “Canım istedi öldürdüm...’’
Nasılsa alıştık cinayet haberlerine değil mi? Nasılsa sizin kızınız, bacınız, karınız, anneniz değil..
Bu pislikleri ne yer ne gök kabul eder. “Pislik” deyince dava açıyordu demi bu şeref yoksunları? Hapishane çözüm mü peki?
Devletimizin planlı biçimde sürdürdüğü rutin sağlık kontrollerine ve takiplerine psikolojik muayeneler eklenmeli.
Uzmanlar bu konunun çözümüne ilişkin;
Evlenmeden önce gelin-damat adayından istenen "Fizyolojik Muayene” tetkiklerine acilen "Psikolojik Muayene” de eklenebilir.
Pek çok aile şizofreni gibi psikotik sorunları veya antisosyal kişilik bozukluğu gibi kişilik bozuklukları olduğunu bildikleri çocuklarını "Evlensin de düzelir nasılsa” düşüncesiyle evlendirmeye çalışıyor.
Evlilik öncesi psikolojik bir muayene ile ağır psikozlar tespit edilebileceği gibi; öfke kontrol bozukluğu olan, şiddete eğilimli bireylerin tespiti ve tedavisi de yapılabilir.
Psikolojik muayene sonucu belli rahatsızlıkları olduğu ve terapiye ihtiyaç duyduğu görülen bireyler devlet tarafından 'Aile Terapi Merkezleri'nde takibi yapılarak tedavi edilebilir. Fizyolojik anlamda olduğu gibi psikolojik anlamda da bir "evlilik ehliyeti” şart koşulabilir.
Lise ve üniversitelere problem çözme becerileri, yaşam becerileri, empati becerileri, iletişim becerileri, öfke kontrol becerileri... gibi dersler konulabilir ve bu başlıklar rehberlik servisleri tarafından uygulamalı olarak gençlere kazandırılabilir.
Evlilik öncesi Bakanlık tarafından Psikoeğitim kursları düzenlenebilir ve bu eğitimler "mecburi" tutulabilir. Eğitim içerikleri öfke kontrolü, problem çözme becerisi, aile içi iletişim, sorumluluk bilinci, cinsel hayat, kadın ve erkeğin hak ve sorumlulukları gibi konulardan oluşabilir.
Öfke, saldırganlık, sosyal güvensizlik zemini oluşturan, aile birliğine zarar veren ve şiddete teşvik eden dizi ve filmlerin yayından kaldırılması yönünde harekete geçirilebilir. Böylece bu tarz görüntülerin normalleşmesi önlenmiş olur.
Hanım kız çizgimden kaymadan yazımı tamamlamış olayım.. Son olarak erkek çocuklarınızı yetiştirirken dünyanın onların etrafında dönmediğini lütfen öğretin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.