Konya
°C
Yeni Meram

Bitmeyen çilemize yenileri ekleniyor!

Bitmeyen çilemize yenileri ekleniyor!- Hüseyin MENEKŞE- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.10.2021 01:31
07.10.2021 11:32
0
4308
ABONE OL

Uzun bir aranın ardından geçtiğimiz haftalarda okul zili öğrenciler için tekrardan çaldı. Pandemi nedeniyle eğitime neredeyse 2 yıl gibi bir süre ara verilmişti.
Öğrenciler sabahın erken saatinde okul yolunu tutuyor… Ya bisikletle, ya toplu ulaşımla, ya da anne ve babalarıyla…
Bizlerin de uzun yıllardır anlam veremediği bir konu var oda Konya trafiğinde ki yoğunluk…
Pandemiden dolayı okulların tekrar kapanabileceğini düşünen okul servisçilerinin birçoğu bu eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeme kararı aldı.
Hal böyle olunca da öğrenciler toplu taşıma araçları ile, bisikletleriyle veya velileri ile gidiyorlar.
Sanıyorum ki bu yıl trafikte yaşanan yoğunluğa bizzat sizlerde şahit oluyorsunuzdur ama ben bu şehir de böyle bir yoğunluk görmedim.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da yaşanan trafik yoğunluğunun bisiklet kullanımının veya toplu taşıma araçların kullanımının artmasıyla hafifleyeceğini düşünüyor…
Geçtiğimiz günlerde Başkan Altay bir basın toplantısı düzenledi ve o toplantıda Başkan Altay’a toplu ulaşımdaki yoğunluğa bir çözüm bulunması yönündeki sorularımızı ilettik.
Başkan Altay’da bu konu üzerinde hassasiyetle durdurduklarını ve vatandaşların, toplu ulaşım araçlarında doluluk yaşandığına yönelik olan şikayetlerini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Başkan Altay, “Dünyanın her yerinde sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşımda bir yoğunluk yaşanmaktadır ve bunun önüne geçmek çok mümkün değil. 2019 rakamlarına göre bizim yolcu sayımız yaklaşık yüzde 72 geriye dönmüş durumdadır ve sefer sayımızda da bir artış meydana gelmiştir. Buna rağmen bir yoğunluk evet var, bizlerde bunun farkındayız. Bazı okullarda pandemiden dolayı servislerin çalışmadığını görüyoruz ve buradaki otobüs hatlarımız ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Konya çok geniş bir coğrafya ve bir günde 80 ile 100 bin km yapıyor toplu taşıma araçlarımız. Ayrıca otobüs filomuzun yenilenmesi ile ilgili de bir çalışmamız mevcut” ifadelerini de kullandı.
Toplu ulaşımdaki düzenlemeler ve sefer sayılarının artırılması çok ehemmiyet gerektiren bir durum… O sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk kelimelerle anlatılmaz yaşanır. Tramvay seferlerinin de bir düzene konulması kanaatindeyim.
Yine geçtiğimiz gün Nalçacı Caddesi, Kule Kavşağı ve Ankara Yolu Emniyet Kavşağı’nda sonu gözükmeyen kuyruklara şahit olduk… Korna çalmalar, bağırmalar, kavgalar hepsi ardı ardına geldi…
Bu dediğim kavşaklar şehrin ana arterleri… Bu kavşaklar da sabahın erken saatlerin de çok önemli olmayan kısmi asfalt çalışmaları yapılıyor… Yapılmasın demiyoruz ama bu gece geç saatlerde veya trafiğin az olduğu saatlerde yapılmalı…
Gerçekten ekipler tarafından ana arterlerde asfalt yenileme çalışmalarının tam işe gidiş saatine denk getirilmesi vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı
Trafiğe çözüm ararken böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak vatandaşlar gibi beni de şaşırttı…
Sağlıcakla kalınız…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.