Konya
°C
Yeni Meram

Bir kez daha gurur duyduk

Bir kez daha gurur duyduk- Hüseyin MENEKŞE- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.09.2022 01:21
12.09.2022 12:46
0
4122
ABONE OL

Değerli okurlar;
Geçtiğimiz hafta Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Selçuklu'dan Söğüt'e" gezisine konuk oldum.
"Geçmişten Geleceğe Selçuklu'dan Söğüt'e" sloganıyla sürdürülen Bilecik ve Söğüt kültür turlarında 5. etap sürüyor. Bin 500 vatandaşın yararlanacağı etkinlik çerçevesinde her gün 40 kişilik turlar ile Selçuklu torunları Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’yi ziyaret ederek dua ediyor.
Her gün 40’ar kişilik ekipler sabah 06.00'da YHT ile Konya Tren Garından Bilecik’e hareket ediyor. Kültür gezisi çerçevesin de Bilecik’e giden vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret ediyor. Kültür ziyaretleri çerçevesinde Bilecik Türbesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit ve Pelitözü Göleti’ni de ziyaret eden Selçuklu Torunları, buradaki tarihi ve doğal güzelliklere yerinde şahitlik ediyor.
Bu gezide beni en çok etkileyen bazı vatandaşların “Selçuklu Belediyesi’nden Allah razı olsun. Belki de ömrümüz boyunca böyle bir tarih gezisine katılma fırsatımız olmayacaktı” demeleri oldu. Fakat bu kelimeyi övgü olarak söylemiyorum gerçekten içten edilen bir duaydı.
Bilecik, kuruluş ve kurtuluşun beşiği, Osmanlı imparatorluğunun kurulduğu söğüt ilçesini bünyesinde barındıran mermerin beşiği olarak hafızalara kazınmış.
Gençler olarak tarih bilgilerinin böyle bir programla geliştiğini ifade eden katılımcı Mehmet Acar, “Ben 1997 Konya doğumluyum. Gençler olarak hem tarihi görüp, tarihten alacağımız dersler ile geleceğimizi şekillendirmek adına önemli bir fırsattı. Bilecik’e daha önceden böyle bir organizasyon ile veya şahsi olarak gelme fırsatım olmamıştı. Rehberlerin eşliğinde bizim böyle bir yeri gezmemiz daha anlamlı hale getiriyor. Selçuklu Belediyesi’nin bizim tarih bilgimizi geliştirmek amacıyla önemli bir program yaptığını düşünüyorum. Düzenleyenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Geziye katılım sağlayanlardan Ahmet Yağcı, “Bu geziyi düzenlediği için Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür ediyorum. Eşimle katılım sağladık ve Atalarımızın yaşadıklarını burada görerek daha iyi bir şekilde onları anlamış ve öğrenmiş olduk. Belki de buraya kendi imkanımız ile hiç gelemeyecektik. Selçuklu Belediye’mizden Allah razı olsun. Gezilerin daha sık bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Çok şanslı bir insanmışım buraları görmek bizlere nasip oldu” diye konuştu. Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür eden katılımcılardan Işıl İğdi ise, “Bu geziye katılmış olmam benim için çok önemli bir duygu. Organizasyon, ortam, ekipler ve rehberimiz çok güzeldi. İlk defa böyle bir geziye katıldım ve buranın tarihi kokusunu almak bana çok iyi geldi. Selçuklu Belediyesi’ne tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.
Gezi ile ecdadın fedakarlık ve kahramanlıklarına yerinde şahitlik edilirken böyle bir ecdadın torunları olduğumuz için bir kez daha gurur duyduk. Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadı rahmetle anıyoruz. Burada hem ecdadın izlerini görmüş olduk hem de onların manevi şahsiyetlerine dua ettik.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.