Konya
°C
Yeni Meram

Beş uzman doktor göreve başladı, açılan kadrolar var ama yetersiz

Beş uzman doktor göreve başladı, açılan kadrolar var ama yetersiz-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.05.2024 00:29
06.05.2024 14:31
0
318
ABONE OL

Zaman zaman Devlet Hastanesi ile ilgili gelişmeleri, eksiklikleri gündeme getiriyor, görüş ve düşüncelerim aktarıyorum. Her zaman eleştirecek değilim, olumlu gelişmeleri de aktarmalıyım. Hastane bünyesine son günlerde beyin cerrahi uzmanı, göz hastalıkları uzmanı, 2 dâhiliye uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı atandı göreve başladı. Ayrıca son kurada biyokimya uzmanı ve 1 pratisyen hekim kadrosu açıldığı bilgisini de aldım.  Ancak edindiğim bilgiye göre, yeni açılan kuraların yetersiz olduğu da ifade ediliyor.  Bu konuda iktidarı muhalefeti ile birlikte kamuoyu oluşturulup, taleplerimizi üst makamlara aktarmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu arada lider olduğumuz konular da var, mesela aile hekimi başına düşen hasta sayısı olarak çok iyi seviyede olduğumuzu öğrendim. Hatta bu konuda Konya merkezden bile iyi seviyedeyiz ancak, bu konu hiç bilinmiyor. Diğer yandan aşılama oranları konusunda da Konya’nın en iyi ilçesinin Seydişehir olduğunun bilgisini paylaşayım.  Seydişehir’in örnek gösterildiğini de ifade edeyim. Bunlar gerçekten güzel gelişmeler. Tabii, bu başarının elde edilmesinde, çalışkan, vefakâr,  işini düzgün ve dürüst yapan idareciler, doktorlar ve çalışanlar var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

BİR GÜZEL GELİŞME DE ANKARA’da

Şimdi diyeceksiniz ne alakası var. Ancak konu gerçekten önemli. Bu sebeple gündeme getiriyorum. Malum Sayın Cumhurbaşkanımız ile CHP Lideri Özgür Özel bir araya geldi. Ankara 8 yıl sonra kritik bir görüşmeye sahne oldu. İkili arasındaki görüşme 1,5 saat sürdü. Ziyaret sonrası açıklama yapılmadı, Ancak,  CHP kaynakları Erdoğan-Özel görüşmesinin olumlu ve verimli geçtiği yönünde açıklamalar yapması dikkate değer. Sorunların çözümü konusunda mesafe alınabileceği görüldüğü bildirilirken, liderler birbirlerine hediyeler verdi. AK Parti kaynaklarının da en yakın zamanda iade-i ziyaret gerçekleşeceğini söylemesi, Başkan Erdoğan’ın Seçim başarısından dolayı, Özel’i tebrik etmesi, Özel’in genel başkan olmasından dolayı bir ivme yakaladığını ifade etmesi,

Ne yalan söyleyeyim özlediğim tablo.  Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyorum, İlerleyen zamanlarda tekrar bir araya gelinerek karşılıklı güzel mesajlar verileceğinden eminim. Tepede gerçekleşen bu diyalog etkisini hemen gösterdi. AK Parti ilçe Başkanı Kemalettin Atalay ile CHP ilçe başkanı Orhan Özel bir araya geldi. Hatta Kemalettin Başkan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. “Liderlerimizin başlattığı olumlu diyalog ilçemize de yansıdı” ifadelerine yer vermesi içimi ısıttı. Hem iktidar kanadında hem de muhalefet kanadında sağduyulu, bilgili, kültürlü, memleket sevdalısı yöneticilerimiz var. Bu sebeple birlikte hareket edip, sorunların, sıkıntıların giderilebileceği, istek ve taleplere de cevap bulunacağına inanıyorum.

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.