Konya
°C
Yeni Meram

Bakan Kurum, Konyalı olduğunu memleketine çok güzel hissettiriyor

Bakan Kurum, Konyalı olduğunu memleketine çok güzel hissettiriyor- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.11.2021 01:38
08.11.2021 15:14
0
3239
ABONE OL

Sevgili okurlar; ülkemizin hemen hemen bütün şehirlerinden çok değerleri devlet adamları bürokratlar ve siyasetçiler çıkmıştır. Bu kişiler hem kendi şehirlerine hem de ülkelerine önemli hizmetlerde bulunmuş veya bulunmaya çalışmışlardır. Birçok örneği mevcuttur. Lafı şuraya getireceğim. Konya’dan, devletin hemen hemen her kademesinde bir çok devlet adamı vardır. Konyalı bu devlet adamları hem ülkeye hem de memleketleri Konya’ya bir çok hizmette bulunmuş, yatırımlar yapmış veya bunlar için çaba sarf etmiştir. Ancak içlerinde biri var ki bu konuda elini değil adeta gövdesini taşın altına koyarak canhıraş bir şekilde memleketime nasıl daha çok yararım dokunur diye çalışmış ve başarmıştır.
Kıymetli okurlar, Konya’dan şimdiye kadar sayısız devlet adamı çıkmıştır. İçlerinde en üst makamlara kadar çıkanlar dahi olmuştur. Hepsi de Konya için bir takımlar işler yapmaya çalışmıştır elbette. Ama kimse Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kadar bu şehirde bir şeylerin değişmesine vesile olmamıştır. Eğri oturup doğru konuşalım. Şimdi, Sayın Bakan Kurum’un yaptıklarını buraya uzun uzun yazacak değilim ancak Konya’ya kazandırdığı Ardıçlı TOKİ konutlarına değinmeden de geçemeyeceğim.
Dar ve orta gelirli vatandaşların barınma ihtiyaçları için adeta şehir içinde şehir gibi yükselen Ardıçlı TOKİ bölgesi tamamlandığında 15-20 bin nüfusa ev sahipliği yapacak. Evet, yanlış anlamadınız düz hesap 20 bin nüfusa ev sahipliği yapacak bir bölge olacak. 20 bin nüfusun barınma ihtiyacını karşılamak öyle yazıldığı çizildiği kadar basit değildir. Zira barınma ihtiyacı insan yaşamında yemek içmek nefes almak kadar zaruri, önemli ve kutsal bir konudur. Hele hele 20 binlerden bahsediyor isek konunun ehemmiyeti bir kat daha artmaktadır.
Geçen mesai arkadaşlarımızla gittik gözlerimizle gördük, ellerimizle dokunduk, yapılan çalışmalar hakkında detaylı ve çok önemli bilgiler edindik. Tek kelimeye muhteşem bir şehir yükseliyor o bölgede. Yükseliyor dediğime bakmayın, aslında yatay mimari şeklinde gayet modern, insanları beton binaların arasında boğmayan, bir proje şeklinde yükseliyor TOKİ Ardıçlı. Gerek evlerde kullanılan birinci sınıf malzemeler olsun, gerek bölgenin konumu olsun her şeyiyle insanların yüzlerinde tebessüm oluşturan bir koca bir kompleks durumunda.
Birinci etap sakinleri şuanda evlerine yerleşmeye başladı. Biz gazetecilere de 2. Etaptan 512 konut ayrılarak şuanda çalımalar tüm hızıyla devam ediyor. Diğer etap çalışmaları da hızla ilerliyor. Evleri gördük çalışmaları inceledik. Biz gazetecilere bir şeyleri beğendirmek zordur kıymetli okurlar. Buluruz elbet bir kusur, bir açık, bir gedik. Oda oda, banyosundan tuvaletine kadar milim milim inceledik. Kapının menteşesinden tutunda pencerenin pervazına kadar detaylıca baktık. Üstelik sadece bize gösterilen dairede değil kendi seçtiğimiz dairelere aynı hassasiyetle göz gezdirdik ama gözünün üstünde kaş var diyecek bir kusur bulamadık. Kullanılan malzemeler birinci sınıftı. Yapılan işçilik çok inceydi. Oluşturulan şehir Konya’nın en havadar en hakim bölgesinde. Tıklım tıkış bir şehirleşme asla söz konusu değil. Kısacası, inanıyorum bütün etaplar bittiğinde harika bir yerleşim yeri olacak.
Bütün emeği geçenlere, özellikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a bu bölgeden ev sahibi olan bütün Konyalılar ve meslektaşlarım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Konyalı Bakan Kurum, her fırsatta Konyalı olduğunu memleketine çok güzel hissettiriyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.