Konya
°C
Yeni Meram

AK PARTİ’NİN KONYA ÇIKARMASI

AK PARTİ’NİN KONYA ÇIKARMASI- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.01.2022 01:07
09.01.2022 13:08
0
1989
ABONE OL

2023 seçimlerine 1,5 yıldan daha az bir süre kaldı. İktidarda ve muhalefetteki siyasi partiler, 2022 yılında vatandaşıyla, halkıyla, seçmeniyle buluşacak. İktidar partisi, yaptıkları icraatları bir bir anlatacak. İleriki yıl ya da yıllardaki hedeflerini sıralayacak. Eskiyi ve yeniyi mukayeseli bir şekilde arz edecek. Hem de halka tam inerek…
Muhalefet partileri de, varsa yönetimdeki aksaklıkları bir bir sıralayacaklar. Eleştirilerini sıralarken bir taraftan da kendi düşüncelerini ve sorunların giderilmesi hususundaki önerilerini sıralayacaklar. Hep dillendiriyoruz; bütün anlatımlar, eleştiriler, çözüm önerileri “ekonomi” olacak gibi. Öyle bir ekonomik kriz ki, dünyayı ve ülkemizi doğrudan etkiliyor. Petrolün varil fiyatı döviz bazında yüzde yüz artmış. 42 dolara satılan petrolün varili 85 dolar civarında. Daha geçen hafta Avrupa ülkelerinde doğal gaz ve elektrik zamları gelmedi mi? Doğal gaza yüzde 70, elektriğe yüzde 50 zam, dahası da beklenmekte.
Dünyada enflasyonun döviz bazında artması yanı sıra bir de ülkemizde 7-8 TL bandındaki doların 18 TL seviyesine çıkması, akabinde 14 TL’ler seviyesine inmesi gündemimizi meşgul ediyor, edeceğe de benziyor. Neyse, yönetenlerin bu kriz ortamından en az hasarla çıkılması için çözüm önerileri vardır inşallah.
Siyasi hareketlilik bütün partilerde başladı, devam edecek. Şayet erken seçim olmazsa, ki ufukta görünmüyor, haziran 2023’e kadar sürecek.
“Siyaset ikna sanatı” der büyüklerimiz. "Seçmenin ikna edilmesi" hatta "siyaset ferasettir" diyenler de fevkalade haklıdır. En kötü yanı da, siz ne kadar içerikli ve ikna edecek kadar anlatırsanız anlatın, herkesin baktığı yön farklıdır. Sizin anlattıklarınızdan ziyade kişinin anladığı önemlidir. Siyasi partiler bütün güçleri ile sahada olacaklar. Eski partiler, yeni partiler, hepsi…
Bu çerçevede AK Parti’nin sahaya inmesini ve Konya çıkarmasını irdeleyelim.
İlk olarak 2 Ocak 2022’de “Bu hikayenin kahramanı sensin” temalı AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen bir eğitim toplantısı. Karatay Belediyesinin tesislerinden Gözde’de düzenlenen programa Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan telekonferansla katıldı. Bu eğitimin gayesi, 2023 seçimlerine hazırlıklı girebilmek.
Genel merkez katılımcıları, teşkilat mensuplarına “Yaptıklarımızı anlatın.” dedi. İşin handikabı da şu: iktidar olunduğunda hayatta bile olmayan ve ilk defa ya da ikinci kez oy kullanacak seçmene, eskiyi nasıl anlatacaksınız?
Sigorta hastanelerindeki ilaç kuyrukları, hastane köşelerinde rehin alınan hastalar, anarşi, darbeler, milli gelir, tarımsal yatırımlar, savunma sanayi, havaalanları vs. vs. onlarcası, yüzlercesi… Yeni nesil hep bugünkünü gördü. Biz evlatlarımıza kendi çocukluk ve gençlik yıllarımızdaki uygulamaları anlatıyoruz, kabullenemiyorlar. “Haydi canım sende”ler…
Çıkarmanın ikinci ayağı Genel Merkez Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Kandemir ve yardımcılarının katılımlarıyla parti içi bir eğitim programı düzenlendi. Yine Karatay Belediyesinin İsmil Termal Tesislerindeki eğitim programı 7 Ocak Cuma günü başladı. Burada teşkilat kademelerinden ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarının katıldığı programda siyasi yeni teknikler ve argümanlar sunuldu. Sosyal medya hayatın her evresine girmiş durumda. Hele ki siyasette! Hukuki yaptırımların pek etkili olmadığı anlaşılan sosyal medyada, her türlü -af buyurun- belden aşağı vurmalar, iftira mevcut. İstediğiniz çamuru istediğinize, istediğiniz kadar atabilirsiniz.
Son çıkarmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’mızı 8 0cak Cuma günü teşrifi ile yaşadık. Temeli 12 Mart 2014’te dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından atılan Konya- Karaman- Ulukışla- Yeni Adana YHT( Yüksek Hızlı Tren) projesinin 102 kilometrelik Konya- Karaman hattı ulaşıma açıldı. Emek verenlerden Allah razı olsun. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız hattın bir hafta boyunca ücretsiz yolcu taşıyacağını duyurdu.
Bir gün görmeliyiz, göreceğiz inşallah. Yurdun her tarafı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hızlı tren ağlarıyla örülsün. Kayserili insanımız, sabah erken Antalya’ya hızlı trenle seyahat edip denizine girsin, gece de evine dönsün. Hayal değil, bunları göreceğiz. Bu çağdaş, ekonomik, zamanla yarışan, güvenilir ulaşım sistemine yavaş yavaş geçiyoruz. Hamdolsun, İstanbul- Eskişehir, Konya- Karaman… gidiyor bakalım.
Şehrimizin, hatta Karaman’ımızın ilk YHT ile tanışan iller olması, imrenilecek bir durum. Ülkenin kalkınmasında emeği olan herkese müteşekkiriz. Taş üstüne travers koyan, onun üzerine ray döşeyen, onun üzerine elektrikli lokomotif koyandan Allah razı olsun.
Hedef bitmemeli, kullanılan YHT’lerin yerli ve milli ve milli lokomotifler olması lazım.
Karaman YHT’si başta Karaman’ımıza, Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.