Konya
°C
Yeni Meram

AK PARTİ'NİN KAYBETMESİNİN TEMEL SEBEPLERİ

AK PARTİ'NİN KAYBETMESİNİN TEMEL SEBEPLERİ- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.04.2024 00:46
02.04.2024 14:48
1
823
ABONE OL

2024 seçimleri Türkiye için dönüm noktası oldu. Beklenmedik bir şekilde seçim sonuçlandı ve bu durum birçok soruyu beraberinde getirdi. Bu makalede, seçim sonuçlarının ardındaki olası nedenleri inceleyeceğiz.
Asıl soru, seçim sonuçlarını ne etkiledi?Seçim sonuçlarını etkileyen birçok faktör var. Bunlardan en önemlileri şunlar: Ekonomik Durum: Son yıllarda Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçiyor. Yüksek enflasyon ve işsizlik, halkın refah seviyesini düşürdü ve iktidara olan güveni sarstı. Seçimlerdeki ezici çoğunluğun emekliler ve gençlerden kaynaklandığını düşünüyorum.
Daha bir de sandığı protesto eden milyonlar var. Eğer onlar da sandığa gitselerdi, AK Parti'ye kullanmayacakları için, daha büyük ezici bir çoğunlukla kaybedeceklerdi..
Charles Bukowski diyor ki: Ünlü bir giyim firmasında çalıştığım yıllarda firmanın satılmayan kıyafetleri çöpe attığını fark ettim. Hemen patrona gidip bu ürünleri çöpe atmak yerine neden ihtiyaç sahiplerine dağıtmıyoruz? Diye sordum. Bana şöyle dedi: -Bizim ürünlerimizi sadece zengin insanlar satın alabiliyor. Eğer bu kıyafetleri fakirlerin üzerinde görürlerse rahatsız olurlar. Ayrıca marka değerimiz düşer ve zarar ederiz. O gün anlamıştım ki yoksulluk fakirleri doyuramadığımız için değil, zenginleri doyuramadığımız için bitmiyor.
Uzmanlar diyor ki: vatandaşlardan sadece %1 vergi alınsın devlet bu parayı nereye koyacağını bilemez. Akıllardaki soru; vatandaştan bu kadar vergi alınmasına rağmen para kime yetmiyor?
Kusura bakmayın “porsiyonları küçültün” demekle olmuyor bu işler! 10.000 lira ile kaç saat geçineceksiniz acaba merak ediyorum. Madem fedakarlık yapılacaksa önce kamuda iyice kemerler sıkılmalı!
Hocamın şöyle bir öngörüsüyle devam edelim; ‘Sorunlarına çözüm üretemeyen ve Öğrenilmiş Çaresizlik’ sendromunu yaşayan toplumlar, zamanla ‘ Pasif Itaatkâr’ toplumlara dönüşmeye mahkumdur. Algı yönetiminin dört evresi vardr; Önemsizleştirme, duyarsızlaştırma, tepkisizleştirme ve son olarak ‘Pasif İtaatkâr’ toplum modeline evrilerek teslim olmadır.’
Farkında mısınız, şu an toplum seçim derdi geçim derdi derken hakikatin farkına varamıyor. Düşünemiyor idrak edemiyor dolayısıyla tek derdi hayatta ve ayakta kalmak..
Seçimin en büyük etkenlerinden birisi de mülteciler faktörü. Türk vatandaşının 2. Sınıf muamelesi görmek seçim sonuçlarını etkiledi.
Bu konu daha çok su götürür.. Milli Eğitim milli eleştirilmedikçe, Ata tohumu yasağı kaldırılmadıkça, Paris İklim Anlaşması, DSÖ, LGBT faize karşı durulmadıkça Türkiye ve Türklerin işi çok zor.
“Olan da hayır vardır” sözümü çok severim. Bu seçim hayırlara güzellikleri vesile olsun inşallah. Allah yöneticilerimize bilinç şuur idrak nasip eylesin..

HABER YORUMLARI
  1. Ali Verimli
    2024-04-06 04:56:59
    Tesbitleriniz çok doğru Medine hanım bu ekonomiyi milletler batırmıyor yöneticilerimizin israflarından batıyoruz rabbim hakkımızda hayırlısını versin amin