Konya
°C
Yeni Meram

ADAYLARIMIZ NETLEŞTİ

ADAYLARIMIZ NETLEŞTİ- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.02.2024 00:07
18.02.2024 13:37
3
1843
ABONE OL

Yerel yönetimler seçimine 41 günümüz kaldı. Genel seçimlerde olduğu gibi ha bugün ha yarın yapılacak derken geldi geçti, bitirdik. Yerelde de durum aynı, farklı partilerde farklı açıklamalar, peyderpey bazen de toplu aday açıklamaları gündem oldu. Türkiye'de merakla beklenen CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve YRP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da netleşti.
Bizden öncekiler gördü mü bilmiyoruz ancak farklı bir seçim süreci, farklı bir aday belirleme yaşıyoruz. Aday adaylarının fazlalığından mıdır, aralarında en uygun olanın tespit edilmesinden midir, toplumda karşılığı olan aday bulmak için midir veya sadece ne olursa olsun kazanacak adayın bulunması için midir bilinmez, çok yoğun ve meşakkatli bir süreç yaşadık.
İlçelerde daha sıkça görülen aday beğenmeme ve “Dediğim olmalıydı” fikriyle toplu istifalar gündeme geldi. Tüm partiler için söylemekteyim. Bir hiyerarşik yapılanmada belde ilçeye, ilçe ile, il genel merkeze bağlı olarak çalışmakta. Bu yapılanmalarda partiler, aday belirlerken anket, STK görüşmeleri, toplum önderlerinin fikirleri, adayın çalışma azmi ve heyecanı ve farklı argümanları dikkate alarak aday adaylarının içerisinden aday belirlerler.
Farklı bir pencereden bakalım. Bir siyasi parti kazanamayacağı bir belediye başkan adayını niçin belirlesin ki? Partilerin amacı ülkeyi kalkındıracak formülleri üretip yönetmektir. Doğru mudur, sizlere havale ediyorum ama yönetimlerin istifası eksik olmuyor. Kaldı ki parti yönetimleri, bu günlerde var olmalı. İstediğin aday adayı, aday olmamışsa dahi belirlenen aday etrafında toplanırsın, çalışırsın, senin değil ama partinin adayını kazandırırsın. Sonra da affını istersin. Siz de haklısınız, kazanan adaydan sonra affını isteyen parti yönetimi de pek çıkmaz. Parti yönetimine girip muhtemelen hizmet etmek isteyenler, dedikleri olmayınca veryansın ediyor. Bu dönemde istifa edip güya gönül verdiği partinin yara alacağını düşünüyor.
Kendileri de iyi biliyorlar ki, siyaset boşluk kabul etmez. Kalkılan koltuğa birileri oturur. Yeni bir aşkla ve heyecanla daha bir farklılık getirebilir.
Bir de kalbi hizmet ateşiyle yanan adaylarımız var. Takdir etmek lazım. 15 gün içerisinde 3 parti değiştirenler var. Kolay değil, on beş günde 3 farklı partinin logosuna çalışmak. El işaret simgeleri dahi değişik olan partiler. Efendim, ben bir partiye aday adaylığı başvurusunda bulundum beni almadılar, ben de mecburiyetten parti değiştirdim. Bazı ilçelerimizde yoğun müracaatlar oldu. Senin mantığına göre, bütün aday adayları eş başkan adayı mı yapılacak? Kanunlarımız buna müsaade etmiyor ama ne yapacağız?
Bir de önceki dönemlerde partilerinde belediye başkanlığı yapmış aday adaylarımız var. Aday olmayınca direkt başka bir parti logosunu kucaklayıveriyor. Kişi ağırlığında durmalı. Verilen payeleri kendine mal etmemeli. Özgüveni fazla olan kardeşlerimiz bağımsız olarak aday olsunlar da bir görelim bakalım.
Uzun uğraşlardan sonra Konya'mızı yönetmeye talip saygıdeğer belediye başkan adaylarımız belli oldu nihayet.
-AK Parti'den Sayın Uğur İbrahim Altay
-CHP'den Sayın İsmail Sonkaya
-İYİ Parti'den Sayın Oğuz Şimşek
-Saadet- Gelecek ortak aday Sayın Abdulkadir Karaduman
-YRP'den Sayın Mehmet Köseoğlu ve diğer adaylarımız.
Nasıl bir yarış olur, birlikte göreceğiz inşallah. İYİ Parti'nin geleceğini ve alternatif parti olasılığını altılı masa ve ortakları engelledi. Masaya oturmak hata iken kalkmak işin tuzu biberi oldu. Yeniden Refah Partisi ülke genelinde ve Konya'da ne kadar teveccüh alır, destek alır onu da göreceğiz.
Sahada şu anda gördüğümüz şu. Seçimlerimiz de teşbihte hata olmasın, AB seçimlerine döndü. Heyecan yok. Seçim olup olmadığı tartışma götürür. Bundan sonraki süreç esnaf gezileri, TV programları, salon programları ve liderlerin katılacakları mitingler.
O demokratik olgunluğa ne zaman erişiriz bilemiyorum ama en azından hayal edelim. Bütün büyükşehir belediye başkan adaylarımızın katılacağı bir TV programı. Tüm adaylar projelerini açıklasın. Adayların birikimini ve diksiyonunu görelim. Seçmen de kararını ona göre versin.
Adaylarımız hayırlı olsun efendim. Her zamanki duamız.
“Rabbim bize hayırlı idareciler versin.”
Saygılarımla.

HABER YORUMLARI
  1. İlhan TAŞCI
    2024-02-19 08:43:51
    Elinize sağlık başkanım
  2. Osman Avcı
    2024-02-19 12:43:57
    Domuz görüntü ve yapı itibarıyla fareye tıpatıp uyar. Adeta fare ve sıçanların büyümüş ve irileşmiş şeklidir. Kedi ve köpekler fare ve domuz etini yağlı ve yumuşak olduğu için çok severler. Domuz sayısını azaltmak için avcılara sürek avı yaptırıp, leşlerini hayvanat bahçesindeki etçil hayvanlara yedirmeliyiz. Domuzlar daha çok dağlık alanlarda görülür; ve gece beslenmeye çıkarlar. Domuzların yetiştiği alanlar Seydişehir ve Beyşehir yolu üzerindeki sulak orman alanlarıdır. Domuzların çok görüldüğü alanlara köpek barınma evleri yapıp, gece domuzlara karşın avcılar ile beraber takip ve öldürme amaçlı kullanmalıyız.